Blog

10 Recomanacions per gestionar la comunicació en situacions de crisi

by | 02 febrer 2022 | Internet, Xarxes Socials

Si tens una empresa i a més, comptes amb diferents perfils corporatius a les xarxes socials, aquest article et pot interessar!

El fet de gestionar correctament una situació de crisi al món online et pot salvar la reputació del teu negoci, i inclús, la teva carrera professional! Però per què? Continua llegint per no perdre’t res!

 

crisi

Què és la comunicació de crisi

 

La comunicació de crisi és la gestió comunicativa que ha de portar a terme una empresa en el moment de desencadenar-se una crisi o problema que pugui perjudicar a la imatge de la marca. Un exemple que és bastant habitual, és el fet que seguidors i/o clients de l’empresa deixin comentaris negatius als diferents perfils de la marca a xarxes socials.

Aquests comentaris a través d’Internet poden arribar a esdevenir virals, si no es té cura.

 

comentarios

 

10 Recomanacions per gestionar una crisi comunicativa

 

Si alguna vegada et trobes en alguna situació de crisi comunicativa, tingues present aquests 10 consells!

 

1.Crear un pla estratègic

Primerament, s’ha d’elaborar un pla estratègic on s’hi faci recopilació del tipus de crisi que esteu patint, identifiqueu-la i planegeu possibles resolucions del problema o conflicte i tasques que portareu a terme un cop hagi passat la crisi, ja que això també és molt important i heu de tenir en compte fins i tot, quan s’hagi tornat a la ‘’normalitat’’.

 

2.Resposta immediata

Si teniu xarxes socials corporatives heu de mantenir un control i una gestió adequada dels vostres perfils, entrant-hi cada dia i vigilant en tot moment que no s’hi desenvolupi cap comentari ni missatge negatiu, ja que si alguna vegada us passa, el fet de mantenir cert control, farà que s’eviti al màxim la ‘’difusió’’ d’aquests tipus de missatges que només fan que malmetre la vostra marca. Per això us recomanem que compteu amb professionals del community management per a que controlin i gestionin en tot moment els vostres perfils a xarxes per tal d’evitar que es desenvolupin problemes com aquests.

 

3.Reunir l’equip

Un cop veieu que se us està anant de les mans, és molt important reunir al vostre equip per comunicar-los el què està passant i perquè entre tots, recopileu la informació necessària per tal d’afrontar aquests malentesos i evitar al màxim el xoc que puguin portar cap a la societat en general i òbviament, també cap a la vostra marca.

 

4.Missatge clar i concís

Davant qualsevol tipus de crisi comunicativa, el missatge que transmet la vostra empresa és fonamental. El vostre discurs ha de ser el més clar possible, sense ambigüitats, ja que com més clar quedi, més ben rebut estarà per part dels usuaris i seguidors.

 

5.Demanar perdó

Un fet rellevant és acceptar les responsabilitats i disculpar-vos a través d’algun vídeo, imatge, comunicat o inclús, missatge. Si rebeu un comentari negatiu i que alhora sigui real, una manera de ‘’demanar perdó’’ seria responent al mateix missatge de l’usuari que us comenta, perquè quedi constància en el mateix moment.

 

6.No utiltizar la mentida

No mentir és fonamental en qualsevol àmbit i sobretot, si experimenteu qualsevol tipus de crisi comunicativa. Heu de tenir clar que a la llarga o a la curta, tot s’acaba sabent. No us val la pena utilitzar la mentida com a estratègia per a ‘’escaquejar-vos’’ del problema. Amb la veritat, s’arriba a tot arreu. Heu de mostrar transparència i claredat, ja que això netejarà millor la vostra reputació.

 

7.Difondre informació veraç

La informació que difoneu, ha de ser clara i veraç i heu de deixar clar tot el que creieu necessari a través de missatges concisos que no provoquin embolics als vostres clients i seguidors.

 

8.Difondre el discurs de crisi

Un cop heu elaborat el ‘’discurs’’ que portareu a terme davant la crisi, si aquesta és greu, heu de difondre’l al màxim perquè quedi constància que sou clars i que aneu amb la veritat per davant.

 

9.Pensar en el futur

Si experimenteu qualsevol tipus de crisi en la comunicació, heu de preparar-vos per possibles problemes que es puguin desenvolupar en un futur, i pensar en quines seran les millors maneres per afrontar-los.

 

10.Reunions post-crisi

Portar una comunicació efectiva després de ‘’la tormenta’’ és clau. Aneu mantenint reunions proactives amb el vostre equip i inclús, amb diferents públics, per tenir clar de quines eines disposeu per difondre missatges amb seguretat.

 

crisis

Conclusions

 

Si et trobes en una situació de crisi al món digital, primer de tot, calma. Després, pensa molt bé juntament amb el teu equip, quina estratègia podeu plantejar per gestionar-la de la millor manera possible, sense perdre el control.

Així mostrareu transparència i honestedat, dos dels valors més importants amb els quals hauria de comptar qualsevol negoci.

Si tu també has patit alguna mena de crisi o bé t’ha resultat interessant aquest article, deixa’ns un comentari!

Si necessites assessorament per qualsevol àmbit del món digital, contacta amb nosaltres en qualsevol moment! Et respondrem encantats!

 

 

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *