Blog

6 Maneres de transmetre un missatge

by | 25 juliol 2022 | Curiositats del món digital

Ets un bon comunicador o t’agradaria ser-ho? Existeixen molts mitjans per a enviar missatges dins del procés de comunicació. Els coneixes? Nosaltres te’n expliquem alguns d’ells! 

 

sentidos

 

6 Maneres de transmetre un missatge

 

Com ja sabràs, l’emissor és el responsable principal de transmetre el missatge a un o més receptors. En el cas d’Internet, l’emissor és qualsevol persona que publica contingut, que envia missatges a través de xarxes o que fins i tot, decideix tenir un lloc web obert a un gran públic. Però, a través de quins mitjans es pot transmetre un missatge? Descobreix-ho a continuació!

 

mensajes

 

Auditius

 

Els missatges que es transmeten a través del mitjà auditiu, per lògica, són percebuts pel sentit de l’oïda. És a dir, tot el que té a veure amb la música, la veu i tots els sons existents: ràdio, discos, televisió, podcasts, audiollibres, vídeos amb àudio, entre altres. 

 

Visuals

 

Els missatges visuals es transmeten per a ser percebuts pel sentit de la vista. Dins d’aquest mitjà estan els llibres, les fotografies, els dibuixos, els quadres i qualsevol imatge present en revistes, Internet i altres. Per aquesta raó, és tan important triar bé les fotos que publiques a les teves xarxes, webs i pàgines personals. 

 

Tàctils

 

Ni que sembli estrany, també hi ha els missatges tàctils i aquests, es perceben a través de la pell (i concretament, per les mans). Com ja sabràs, aquest llenguatge seria el millor exemple de codi Morse. No obstant això, en molts sectors és molt important aquest tema, ja que per exemple, a vegades comprem una peça de roba pel seu tacte. Per això, si tens una marca, et recomanem que tinguis molt en compte aquest factor i l’usis per a fer un embalatge original, diferent o simplement, agradable al tacte. Pensa que hi ha molts tactes: rugós, suau, vellutat, aspre, entre altres. Quin prefereixes?

 

Gustatius

 

Els missatges gustatius són molt típics en el món gastronòmic i es transmeten per part del sentit del gust: un plat de menjar, un aliment determinat, un bon vi, entre altres. En aquest sentit, si el teu negoci es relaciona amb el món dels aliments, és ideal. 

 

Olfactoris

 

Es transmeten per a ser percebuts pel sentit de l’olfacte. Pot ser tant un perfum, com una olor específica, un ambientador o qualsevol cosa que es relacioni amb l’olfacte. El màrqueting olfactori està molt de moda i segur que acostumes a relacionar una olor específica amb una botiga o marca. Per això, si tens una marca, has de cuidar molt l’ambientador que uses 😉

 

Personal

 

La forma personal, és una mescla de tots aquests apartats anteriors, ja que quan transmets quelcom cara a cara, et veuen, t’escolten, et poden tocar, i fins i tot, poden olorar el teu perfum, la teva olor corporal, etc. 

 

olfativo

 

Conclusions

 

Ara ja coneixes algunes de les formes més interessants per a transmetre un missatge a la teva audiència. Quin tries?

Si t’ha resultat interessant aquest article, contacta amb nosaltres i deixa’ns un comentari.

 

Què és Metricool i per a què serveix

Què és Metricool i per a què serveix

Si et dediques al màrqueting digital, ja sabràs què és Metricool, si no ho saps, et convidem que llegeixis aquest article per a descobrir-ho. [Entra] ✅

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.