Blog

7 Tipus de Blogs i en què es diferencien

by | 01 juny 2022 | Curiositats del món digital, Internet

Si estàs llegint això, gairebé que no farà falta que t’expliquem en què consisteix un blog, perquè ja estaràs acostumat al seu format i a què pot oferir-te.

No obstant això, el que sí que hauries de conèixer, són els diferents tipus de blogs que existeixen ja que no tots estan dedicats al mateix. 

Els blogs es classifiquen de múltiples formes segons el seu contingut, segons la naturalesa o segons el lloc on se situen, ja que poden trobar-se tant en llocs web, com en fòrums de discussió o xarxes socials, entre altres.

 

blog

 

7 Tipus de Blogs

 

Segons el seu contingut, poden ser personals, educatius o empresarials.

Anem a descobrir de què tracten!

 

Pel seu contingut:

 

Personals

 

Aquest seria el tipus de blog més comú per a tots, ja que és el que més hauràs vist per Internet. Normalment és sense fins comercials i en ell es parlen molts temes, sense tabús ni restriccions. Els més típics són de blogs personals on es parla de moda, de viatges o d’experiències personals. Són molt exitosos en l’entorn digital!

 

Empresarials

 

Els Blogs empresarials tenen un objectiu darrere i és que, estan creats amb la finalitat de promocionar una marca a través de tècniques persuasives per a cridar l’atenció al targetprincipal. Són molt eficients si vols promocionar els teus productes i serveis!

 

Educatius

 

Normalment són escrits per experts i acadèmics i tenen la finalitat d’oferir informació d’utilitat i de tractar múltiples temàtiques per a il·lustrar a estudiants i persones interessades en adquirir coneixements.

 

blogs

 

Per la seva naturalesa:

 

Microblogging

 

Tal com indica la paraula, ‘’micro’’ blogging, el límit de paraules d’aquest format és de 140 caràcters, ja que són tipus de blogs que et permeten comunicar a través de missatges breus. Aquests poden enviar-se mitjançant els (ja gairebé ni reconeguts) SMS, missatges instantanis o pàgines web que dediquen poc espai per a compartir articles de blog. 

 

 

Vídeo Blog

 

De la mateixa forma que el blog tradicional, el videoblog explica una història a través del recurs audiovisual. El fet de comptar amb el videoblog com a recurs per a explicar experiències, és ideal, ja que penetra directament a la ment del receptor, cosa que apel·la a les seves emocions.

 

 

Fotolog

 

Si fa uns anys tènies fotolog, ja sabràs en què consisteix aquesta meravella. És un tipus de blog que es va popularitzar fa molts anys enrere i que tracta de publicar fotografies juntament amb un text. El que vindria a ser com un Instagram en l’actualitat, però format blog. 

 

 

Audioblog

 

L’audioblog seria com una mena de podcast, ja que s’emet a través de la veu i bàsicament, és un format que reprodueix un diàleg, un monòleg o una conversa entre persones, amb la finalitat d’explicar alguna cosa que resulti d’interès per a l’audiència receptora.

 

articulo al blog

 

Conclusions

 

Ara que ja coneixes alguns dels tipus de blogs que existeixen, per què no experimentes amb algun d’ells i comences a veure els efectes que té cap a la teva marca? 

Si t’ha agradat aquest article, deixa’ns un comentari i segueix-nos a les nostres xarxes socials per a no perdre’t cap novetat!

Et queda algun dubte? Contacta amb nosaltres

 

Què és Metricool i per a què serveix

Què és Metricool i per a què serveix

Si et dediques al màrqueting digital, ja sabràs què és Metricool, si no ho saps, et convidem que llegeixis aquest article per a descobrir-ho. [Entra] ✅

Tipus de productes publicitaris

Tipus de productes publicitaris

Si et dediques al món del màrqueting i la publicitat, coneix els diferents tipus de productes publicitaris que existeixen! ✅

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *