Blog

8 consells per a escriure en un Blog

by | 14 gener 2022 | Botigues Online, Internet, Màrqueting Digital

Si estàs pensant en obrir un Blog i no saps ben bé què necessites per captar l’atenció del lector i no avorrir-lo, continua llegint, que de ben segur que aquesta informació et serà ben útil!

blog

8 consells per a escriure millor

 

Escriure sembla fàcil, però captar l’atenció de qui t’està llegint, això ja és una altra cosa! No és fàcil, però tu també pots aconseguir-ho! Segueix aquests consells i deixa’t emportar pel poder de la paraula!

 

1. Senzillesa i naturalitat

Tot allò que escrivim o narrem ha de ser fàcil d’entendre i a la mateixa vegada, eficient a l’hora de ser comunicat. Les persones ho han de captar a la primera, perquè sinó, desconnectaran i perdran el fil del què estaven llegint.

 

2. Concisió

Una regla fonamental per expressar de forma adequada, és ser concís amb allò que estàs dient. Tal com diuen: ‘’lo bueno, si breve, dos veces bueno’’. Doncs això mateix. S’ha d’utilitzar expressions exactes i breus i evitar paraules sense sentit o sinònims complicats que dificulten la lectura.

 

3. Concreció

En el moment d’escriure s’ha d’evitar a la mesura del possible el fet d’utilitzar conceptes abstractes o que no queden del tot clars. Anem al gra! S’han de concretar les dades, i explicar bé allò que volem transmetre.

 

 

4. Claredat

La claredat va de la mà de la concreció. Diguem NO a les expressions complexes o cargolades. Aquestes només dificulten el procés de lectura. Hem de deixar ben clar tots els conceptes per evitar malentesos.

 

 

5. Evita paraules tècniques

Si estàs escrivint en un blog professional però et dirigeixes a un públic que no correspon al teu sector, has de tenir molt en compte que si utilitzes paraules tècniques o dificultoses, el lector no entendrà res i deixarà de llegir. S’ha d’evitar les paraules d’ús reduït a una èlit determinada de professionals i parlar a l’audiència amb naturalitat.

 

6. Clixés

També s’ha de tenir cura en l’ús d’expressions massa utilitzades que van perdent el seu valor semàntic. És a dir, moltes vegades per intentar ‘’parlar millor’’, fem ús d’alguns termes que no aporten res més que ‘’perdre el temps’’. Com per exemple, ‘’horitzons llunyans’’, o ‘’pujant a dalt’’, ja se sap que els horitzons normalment no estan a prop i que si puges, estàs anant cap a dalt.

 

 

7. Captar l’atenció

T’aconsellem que abans de posar-te a escriure, posis totes les idees en forma d’esquema per a estructurar el text amb la riquesa de vocabulari, el ritme i la classificació de paraules i conceptes que cal per a poder captar l’atenció. Comença a familiaritzar-te amb el típic brainstorming!

 

 

8. Ull amb els signes de puntuació

Els parèntesis i els guions trenquen el ritme i interrompen la lectura. A part, tendeixen a fer que els lectors perdin la idea principal que intentes plantejar. Per això, et recomanem que no facis ús d’aquest tipus de signes ortogràfics si no vols que el lector es perdi.

 

write

 

Conclusions

Si no tenies clar com captar l’atenció al públic, ara ja ho saps! Escriure bé, és fàcil, si hi posem de la nostra part i seguim els consells que hem estat llegint fins ara.

T’animem a que deixis volar la teva imaginació i escriguis! Tenir un blog t’anirà molt bé per al posicionament SEO del teu lloc web, que si no saps què és, aquí et deixem un article molt interessant.

Si t’ha agradat l’article, no dubtis a deixar un comentari i segueix-nos a les nostres xarxes socials per no perdre’t res.

 

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.