Blog

Beneficis del podcast al teu negoci

by | 31 gener 2022 | Internet, Màrqueting Digital

Amb l’arribada dels diferents processos de digitalització, moltes persones pensen que la ràdio ha estat un dels mitjans de comunicació més afectats, però això és realment així?

Podria semblar que sí, però la veritat és que amb l’arribada d’Internet, el món radiofònic s’ha pogut beneficiar de la possibilitat de personalitzar continguts mitjançant una nova manera de comunicar: el podcast.

Molt interessant, oi? Doncs segueix llegint per saber tot allò que pot aportar el podcast a la teva empresa!

 

podcasting

 

Què és el podcast

 

El podcast és una peça d’àudio que té un límit de temps i a través del qual s’expliquen anècdotes, històries, descobriments i qualsevol cosa que pugui ser digna d’explicar als usuaris oients! Unes de les plataformes més conegudes on pots trobar un gran catàleg de podcasts són Spotify, iTunes, Ivoox o SoundCloud, entre d’altres.

Encara no t’han quedat clars els beneficis que té el podcast i com podria funcionar en la teva estratègia de màrqueting?

 

podcast en directo

 

Beneficis del podcast al teu negoci

 

Amb aquesta nova forma de fer ràdio, es creen programes específics per a audiències més petites que estan interessades en alguna temàtica en concret. Per exemple, es poden crear podcasts de psicologia, salut, informàtica o de qualsevol tema que pugui resultar interessant a un sector de la població en concret.

 

Tendència actual

Tenir un canal de podcasting actualment és estar a la moda totalment! La majoria de grans empreses compten amb aquesta estratègia per arribar a més clients i també com a forma de fidelitzar-los, ja que en sentir la teva veu o la d’algun dels teus empleats senten que la vostra marca és propera i amigable.

 

És molt econòmic

Comptar amb el podcast per connectar amb el teu públic objectiu és molt econòmic, ja que per crear-lo només cal un micròfon i una plataforma on poder publicar-lo posteriorment.

 

Menys competència

El sector del podcast, en ser una eina força recent, encara no està gaire explorat. Per això és una gran oportunitat per poder comptar amb ell a l’hora de pensar una estratègia de màrqueting. Seràs el més conegut del teu sector professional!

 

Et converteixes en expert

Dins del podcast, una de les maneres més típiques de crear contingut, és a través de narracions d’experts sobre qualsevol temàtica. Això fa que les persones vegin que saps molt sobre allò que els interessa saber i comptaran amb la teva marca abans d’escollir qualsevol altra de la teva competència, ja que sentiran que és de confiança.

 

micrófono para podcast

Conclusions

Ara ja no es fa la típica manera de crear continguts que hi havia anteriorment, que estava destinada a públics massius i extensos. Actualment, els continguts que es difonen a través del podcast són més personalitzats i destinats a gent que pot estar atreta per qualsevol tema específic.

Ara que ja coneixes què és el podcast i alguns dels beneficis que podria aportar per a la teva empresa per què no puges al món podcasting i comences a crear contingut interessant per als teus oients?

Si necessites una estratègia de màrqueting ben pensada i que et faci arribar a més clients, no dubtis a contactar amb nosaltres. T’assessorarem encantats!

 

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.