Blog

Canvis en el consum de continguts des de l’arribada d’Internet

by | 08 febrer 2022 | Últimes tecnologies, Internet

Gràcies al desenvolupament tecnològic i sobretot, a l’arribada d’Internet, s’han pogut experimentar petites i grans modificacions en els nostres hàbits de consum. Està clar que anteriorment, només consumíem continguts televisius, radiofònics o bàsicament, a través de premsa. Però ara, tot això ha suposat un gran canvi i tenim la possibilitat d’accedir a tota la informació que desitgem només en un clic.

Quins canvis ha suposat l’arribada d’Internet en el consum d’informació i continguts? Continua llegint per descobrir-ho!

contenidos de internet

 

Canvis en la creació de continguts

 

El procés de digitalització ha suposat grans canvis en la creació de continguts, però saps en realitat quins? Nosaltres t’ho expliquem!

 

 

Ruptura de la periodicitat

Els continguts, amb l’arribada d’Internet han experimentat una ruptura de les seves coordenades espai-temps. És a dir, per exemple, anteriorment, només existia el fet de consumir informació a través dels mitjans tradicionals, els quals tenien un moment i un lloc exacte de publicació o d’emissió i hi havia el típic diari que sortia diàriament, el setmanari, la revista mensual, entre altres. En canvi, ara quan accedeixes a portals d’informació digitals, no tenen una lògica clara, ja que es poden anar actualitzant i editant quan convingui i, per tant, no tenen un moment exacte per sortir a la llum.

 

Instantaneïtat

Un dels canvis més rellevants que ha implicat Internet és la instantaneïtat. Actualment, podem crear, publicar i, per tant, també rebre continguts de forma ràpida i immediata. Al contrari de tal com passava anteriorment, que per accedir a certa informació, havíem d’esperar fins a la seva publicació o emissió en premsa, ràdio o televisió.

 

Universalitat

A hores d’ara, els continguts publicats a Internet, són d’alcans global. Cosa que, no era així en un passat, en el qual els creadors de continguts, periodistes, dissenyadors i altres, destinaven les seves obres i projectes a audiències que normalment eren en l’àmbit local o nacional. Ara s’ha crescut fins a un punt, que podem accedir a continguts digitals de qualsevol país.

 

Canvis en l’emmagatzematge

Anteriorment, els continguts eren destinats a suports i mitjans en concret. Ara, en canvi, el que publiquem al món digital, es pot emmagatzemar en qualsevol dispositiu i, per tant, pots consumir-ho simultàniament des de l’ordinador, des del telèfon mòbil o des d’allí on tu vulguis i de la manera que vulguis!

contenidos

Conclusions

 

Segur que ja sabies que Internet ha suposat molts canvis en la creació de continguts i en les nostres vides en general, però ningú t’havia explicat detalladament les raons exactes!

Si t’ha resultat interessant aquest article, deixa’ns un comentari!

No dubtis en contactar amb nosaltres si t’ha quedat algun dubte per resoldre!

Trucs de Google que no sabies

Trucs de Google que no sabies

Ets un usuari habitual dels cercadors d’Internet, i en concret, de Google? Descobreix aquests trucs! [Entra] ✅

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.