Blog

Com aplicar el mètode AIDA a la teva estrategia

by | 22 juliol 2022 | Màrqueting Digital

El concepte ‘AIDA’ a part de ser un nom propi de dona, també és l’acrònim de quatre paraules molt interessants, que et donen un consell clau per a aplicar-lo en la teva estratègia de màrqueting. Però, què signifiquen? A continuació t’ho expliquem!

 

metodo aida

 

Què significa el mètode AIDA

 

AIDA és tot un clàssic en l’àmbit del màrqueting. Les seves sigles recorden els passos que segueix el consumidor fins que decideix fer una acció respecte al servei o producte que ofereixes i per tant, quan es converteix en client real de la teva marca. Anem a descobrir en què consisteix cadascuna!

 

aida

 

Atenció

 

En la fase d’atenció, com bé diu la paraula, s’ha d’intentar cridar l’atenció de l’usuari perquè allò que li ofereixes, destaqui de la millor manera possible entre la multitud de competència del teu sector. Per tant, una bona tècnica d’aconseguir aquest primer pas, seria crear un missatge creatiu, diferent de tots els vistos anteriorment o que simplement, el missatge que desitgis enviar a l’audiència, comenci amb paraules clau que facin irresistible el fet de triar el teu negoci entre altres.

 

Interès

 

En el pas d’interès, s’ha de buscar les frases, imatges o el missatge en general, que aconsegueixi mantenir l’atenció de l’espectador. Per a això, i per a trobar el més adequat en cada cas, seria interessant conèixer al consumidor, saber què li agrada, què necessita i com pots oferir-li precisament allò què està buscant. En definitiva, que senti interès cap a les necessitats que li pots satisfer.

 

Desig

 

Com ja sabràs, el desig, no és una altra cosa que que el client senti que necessita allò que pots oferir-li. Pot ser que algú decideixi comprar algun producte o servei que potser no necessita, però això sí, mai comprarà alguna cosa que no entri dins dels seus desitjos. Per això, per a aconseguir les teves metes d’una forma més ràpida i eficient, et recomanem que centris el missatge en com els teus productes o serveis satisfan els seus desitjos.

 

Acció

 

El quart i últim pas d’aquest mètode, és l’acció. I com qualsevol ‘’pas a l’acció’’, ha de ser clar, i ha de contenir elements clau perquè l’espectador decideixi d’una vegada per totes, fer ‘’clic’’ o en definitiva, comprar el teu producte. Per això, en correus d’ email màrqueting, continguts de xarxes socials i la teva pàgina web, ha d’haver-hi botons de crida a l’acció, perquè entrin i consumeixin o simplement, entrin i vegin. Com pots fer-ho? A Instagram ,per exemple, a partir d’enllaços compartits en stories, links presents en la teva biografia o etiquetant els productes directes a la teva botiga online.

 

atención interés

 

Conclusions

 

Ara que ja coneixes en què consisteix la tècnica AIDA, no dubtis ni un segon més i usa-la en tot allò que facis i en totes les accions que decideixis seguir.

Si t’ha resultat interessant aquest article, no dubtis a deixar un comentari i seguir-nos a les nostres xarxes socials per a no perdre’t res. Contacta amb nosaltres per a qualsevol informació relacionada amb màrqueting digital, les últimes tecnologies i el món digital.

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.