Blog

Diferències entre posicionament SEO i SEM

by | 23 desembre 2021 | MĂ rqueting Digital, Posicionament SEO

Totes les empreses haurien de comptar amb un pla de màrqueting digital per a aconseguir l’èxit que estan buscant a Internet. Si el teu negoci ja compta amb un, segurament hauràs sentit alguna cosa sobre posicionament SEO i SEM.

Però què signifiquen realment les paraules ‘SEO’ i ‘SEM’ i amb què es diferencien? Nosaltres t’expliquem tots els seus detalls i els avantatges que poden donar a la teva marca per a aconseguir els objectius que tens marcats.

 

seo y sem

 

Què Ês el Posicionament SEO

 

El Posicionament SEO (Search Engine Optimization) és el conjunt d’estratègies que han d’utilitzar les empreses per a millorar la visibilitat de la seva botiga online o pàgina web a través dels motors de cerca principals d’Internet (com seria el cas de Google). Un bon posicionament SEO pot ajudar al fet que la teva empresa aconsegueixi més trànsit orgànic i així, augmentar també, els seus ingressos i beneficis.

A través d’un estudi principal de les paraules clau que utilitzen les empreses de la teva competència, es pot arribar a optimitzar al màxim el teu lloc web i fer que abasti les primeres posicions en els cercadors online per a aconseguir més clients reals.

Aquí t’expliquem més detalladament alguns dels beneficis que pot aportar a la teva empresa!

 

Què Ês el Posicionament SEM

 

El posicionament SEM (Search Engine Màrqueting) fa referència a les tècniques usades en una pàgina web que, a través de campanyes publicitàries de pagament, busquen aconseguir major visibilitat en l’entorn d’Internet.

En el moment d’entrar en els motors de cerca, apareixen els resultats SEM en format d’anuncis entre les primeres posicions per a poder destacar entre la competència. D’aquesta manera, s’aconsegueix cridar l’atenció d’aquelles persones que estan buscant uns resultats específics en els cercadors d’Internet.

Amb aquesta estratègia guanyaràs més visibilitat però no obstant això, hauràs d’assumir un cost directe per cada visita en l’anunci que vols promocionar.

 

seo sem

 

Diferències entre SEO i SEM

 

Ara que ja coneixes els significats de SEO i SEM, no et perdis les seves principals diferències:

 

Cost

 

La diferència principal entre SEO i SEM és que amb una estratègia SEO no has d’assumir cap cost directe per cada persona que entri en l’anunci que vols mostrar entre les primeres posicions. No obstant això, en el posicionament SEM sí. Però vigila! Això no vol dir que amb el posicionament SEO no paguis res, ja que si vols una bona optimització web i que segueixi actualitzada i posicionada en tot moment, també requereix d’una inversió inicial i un cost de manteniment.

 

Temps

 

L’estratègia SEO triga una mica més a aparèixer entre les primeres posicions de cerca perquè té una forma natural de posicionament. Això vol dir que l’empresa de màrqueting digital que vulguis contractar per a la creació del teu web, ha de comptar amb un equip d’experts en SEO que a més, també siguin especialistes en desenvolupament web, ja que això farà que el teu lloc web tingui tots els requisits que necessita perquè la teva marca s’enlairi a l’èxit d’una forma ràpida i efectiva.

No obstant això, els resultats del posicionament SEM són més immediats perquè requereixen d’un pagament constant.

 

buscador google

Conclusions

 

Aconseguir que la teva pàgina web, botiga en línia o blog es posicioni entre els primers resultats de cerca, requereix temps, esforç i pressupost.

Tot i això, el pressupost que es destina en el posicionament SEO és una inversió inicial que et donarà bons fruits en un futur no gaire llunyà. Et recomanem que comptis amb una empresa d’experts en posicionament SEO perquè t’ajudin a aconseguir els resultats que estàs buscant de la millor forma, ja que sense la seva ajuda, és molt difícil aconseguir les primeres posicions a Internet i per descomptat, guanyar beneficis.

D’altra banda, si decideixes decantar-te per utilitzar estratègies SEM, has de tenir en compte que requereix d’una despesa constant que la teva empresa haurà d’assumir però que també et donarà múltiples beneficis en quant a l’augment de visites immediates.

Ara que ja coneixes els seus beneficis, et toca decidir quina forma de posicionament s’adapta millor a les teves necessitats. Et recomanem que per a optimitzar al màxim el posicionament del teu lloc online, facis un mix entre els dos.

Si t’ha agradat aquest article, deixa el teu comentari i segueix-nos a les xarxes socials.

Què son les SERP i per a què serveixen

Què son les SERP i per a què serveixen

Si parles en català, quan et parlen de ‘’serp’’ el primer que ve en la teva ment és una serp, ja que en aquesta llengua significa això. No obstant això, en l'entorn digital i en el món del màrqueting online, els SERP són una altra cosa diferent. Coneixes què són els...

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.