Blog

Les diferències entre social media manager i community manager

by | 28 gener 2022 | Internet, Xarxes Socials

Segur que si estàs al dia de les últimes tendències en xarxes socials, has sentit alguna cosa sobre community manager i social media manager, però coneixes les seves principals característiques i en què es diferencien cadascuna d’aquestes dues figures tan importants per a la teva estratègia de màrqueting digital?

Ho descobrirem a continuació!social media

 

Què fa un Social Media Manager

 

Dins de les tasques que duu a terme el professional que s’encarrega del social media management estan les següents:

 

here

 

Disseny de l’estratègia social media

El Social Media Manager és l’encarregat de dissenyar les diferents estratègies de xarxes socials, inclòs el pla de gestió de comunicació de crisi que podria desenvolupar-se en algun moment determinat. Ha d’estar preparat per a qualsevol cosa inesperada que pugui succeir!

 

Control de pressupostos

És la persona que s’encarrega de tenir present en tot moment els pressupostos que es duran a terme en tota l’estratègia de contingut. Per tant, ha de tenir alguns coneixements sobre números i finances!

 

Objectius de conversió

El Social Media Manager ha de tenir en compte els objectius de conversió per a aconseguir el màxim de beneficis possible. A més, defineix i avalua els KPI’s per a saber el rendiment que està tenint qualsevol acció duta a terme.

 

Estratègia de contingut

Ni que moltes vegades sigui el propi Community Manager el que elabora la calendarització dels diferents continguts, en realitat és el Social Media qui elabora l’estratègia de contingut i per tant, també qui ha de crear el calendari que s’ha de seguir per a aconseguir els objectius que es tinguin presents.

 

Disseny de campanyes de màrqueting

El Social Media Manager és l’encarregat de dissenyar les campanyes de màrqueting destinades a les diferents socials i ha de tenir en compte els avantatges i desavantatges de cada xarxa per a saber quines són les millors opcions per les quals estaria bé apostar, segons els objectius de l’empresa i l’audiència a qui va destinat el producte o servei que es vulgui vendre.

 

Creació de buyer persona

El Social Media Manager també és qui ha de definir exactament el públic objectiu a qui van dirigides les diferents campanyes que es desenvolupin. Ha de conèixer al consumidor com ningú. Per cert, si no saps que és un perfil buyer persona, aquí t’ho detallem.

 

community manager

 

Què fa un Community Manager

 

El community manager, en canvi, s’ocupa d’altres tasques, com per exemple:

here

Creació de contingut

És qui crea la presència de la marca en les diferents xarxes socials i per tant, també és qui elabora el contingut que es publicarà, segons l’estratègia que ha elaborat prèviament el social media manager.

 

Gestió de xarxes socials

Una de les principals tasques que duu a terme el community manager és la gestió i administració de xarxes socials corporatives. Per tant, ha d’estar en tot moment atent a qualsevol notificació.

 

Desenvolupar accions prèviament dissenyades

La figura del community és qui desenvolupa les accions que ha dissenyat el social media manager anteriorment. Per tant, tant el social media com el community manager han d’estar en contacte constantment per a determinar què s’ha de fer a cada moment.

 

Interacció amb els clients

És l’encarregat d’interactuar i estar comunicat amb els seguidors de les diferents xarxes socials per a mostrar proximitat amb ells i com a forma de fidelització d’aquests cap a la marca. Per tant, ha de contestar als missatges i comentaris que realitzin els clients de la forma més efectiva i útil possible.

 

Reportar informes

El community manager és qui analitza i crea els diferents informes perquè la marca tingui present en tot moment quines accions estan funcionant correctament o pel contrari, amb què hauria de millorar.

Si encara no t’ha quedat clar 100% què és un community manager o què fa al seu dia a dia, no et perdis aquest article.

 

community management

 

Conclusions

 

Ni que Social Media Manager i Community Manager sembli el mateix, no ho és, ja que el Social Media Manager és la persona encarregada de preparar i planificar l’estratègia d’una empresa en les diferents xarxes socials mentre que, el Community Manager és qui l’executa i duu a terme.

Ara que ja coneixes les seves principals diferències, a què esperes per a contactar amb professionals del social media perquè puguin assessorar-te i planificar la millor estratègia per a les teves xarxes socials?

Contacta amb nosaltres si tens qualsevol dubte.

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.