Blog

Elements de Comunicació adaptats al Màrqueting Digital

by | 22 juny 2022 | Màrqueting Digital

Saps alguna cosa sobre els elements de comunicació? A continuació t’expliquem en què consisteixen i alguns exemples de com adaptar-los al màrqueting digital! Estigues ben alerta, ja que és un àmbit molt interessant.mensaje

 

Elements de Comunicació

 

Segur que quan estudiaves a l’escola, vas aprendre els elements de comunicació: emissor, receptor, missatge, entre altres. Doncs, segons els teòrics Shannon i Weaver són els següents:

 

emisor y receptor

 

Emissor

 

L’emissor és la persona o el grup de persones que originen la comunicació, i que, pretenen transmetre un missatge a una o més persones receptores. En l’àmbit del màrqueting digital, seria la mateixa empresa que desitja comunicar als seus clients potencials, a través de xarxes socials, e-mail màrqueting o un lloc web o botiga online, etc.

 

Receptor

 

El receptor és la persona que rep i interpreta la informació transmesa en el missatge emès per part de l’emissor. El que vindria a ser el client o públic objectiu al qual la marca vol arribar.

 

Missatge

 

El missatge és la informació que es vol transmetre, és a dir, allò que es vol comunicar. Per tant, a les empreses que vulguin portar a terme una estratègia de màrqueting, seria tot el que transmet als usuaris seguidors de la marca a través de xarxes socials, la forma de narrar la descripció dels productes al ecommerce, entre altres.

 

Codi

 

El codi és el sistema de signes verbals i no verbals i de regles per xifrar o desxifrar el missatge que ha de ser compartit per l’emissor i el receptor. És a dir, és la manera en què es transmet el missatge. I aquest punt s’haurà de tenir en compte en el moment d’enviar informació cap a l’usuari receptor, per exemple, en el moment de crear continguts en forma de Reel a Instagram, parlant davant de càmera explicant quelcom interessant per al públic objectiu, com per exemple, alguns dels beneficis del producte que desitja vendre.

 

Canal

 

El canal és el mitjà físic o la via a través de la qual circula el missatge des del seu origen fins a la seva destinació. Aquest, en l’àmbit del màrqueting digital, vindria a ser per exemple Internet.

 

Context

 

El context és el conjunt de circumstàncies en què es produeix la comunicació i que condiciona la recepció del missatge. Per exemple, està atent el públic objectiu en rebre la informació?

 

Referent

 

És d’allò sobre què tracta el missatge. Per exemple, si s’ha de comunicar sobre algun producte nou, alguna promoció, descompte o, simplement es desitja enviar informació als clients, seria el contingut del missatge en sí.

 

elementos de comunicacion

 

 

Conclusions

 

Ara que ja coneixes els elements de comunicació principals, i com podries adaptar-los a la teva estratègia de màrqueting, decideix d’una vegada per totes, a fer el gran salt al món d’Internet i comença a viure en primera persona tots els avantatges que t’ofereix tenir les accions ben definides.

Necessites ajuda en l’àmbit del màrqueting digital? Demana’ns ajuda

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.