Blog

Els 6 objectius de la publicitat

by | 13 gener 2022 | Botigues Online, Màrqueting Digital, Xarxes Socials

La publicitat la trobem en tots els àmbits de la nostra vida. En despertar-nos i encendre la televisió, en escoltar música, en agafar el cotxe, al carrer, en els autobusos, al supermercat, i sobretot, a Internet.

Avui dia, ha incrementat molt la manera de crear publicitat en el món en línia i segurament, si tens una empresa, t’has plantejat promocionar-te a través d’aquesta gran eina, ja que saps que la publicitat és un element fonamental per a poder arribar a més persones i per tant, aconseguir múltiples beneficis, tant tangibles (econòmics) com simbòlics (per l’èxit que pot aconseguir la teva marca pel que fa a les bones valoracions i reputació).

Però, segur que mai t’has dedicat a llegir què és realment la publicitat, i quins objectius té perquè puguis arribar a les metes que et proposes.

 

publicitat

 

Què és la publicitat

 

La publicitat és el procés de comunicació que pretén donar a conèixer qualsevol cosa (producte, servei o idea) amb el propòsit d’influenciar a les persones a realitzar una compra o acceptar algun concepte.

Amb altres paraules, és bàsicament l’eina que serveix per a persuadir i convèncer a algú amb la finalitat que tu, com a empresa, assoleixis beneficis, i ells, com a clients, també.

 

oferta

 

Els 6 objectius de la publicitat

 

La publicitat és pagada per una empresa que vol anunciar-se davant d’un públic ampli o específic, depèn de l’objectiu de venda que tingui la marca.

Anem a conèixer millor els objectius que té la publicitat!

 

1. Coneixement

Un dels primers objectius que té una empresa, organització o institució en el moment de promocionar la seva marca, és que la gent conegui els seus productes i serveis i les característiques que els defineixen perquè decideixin comprar i consumir.

 

2. Interès

Una altra de les finalitats de la publicitat és que crea interès i crida l’atenció a un públic objectiu perquè es fixi en una marca abans que en unes altres. És important ressaltar entre la competència i ser creatiu per a diferenciar-te dels demés.

 

3. Convicció

La publicitat també reforça qualsevol informació perquè acabi convencent al públic al fet que compri els teus articles. És a dir, remarca positivament tots els qualificatius que pot tenir un producte o servei perquè el client s’acabi decidint per comprar.

 

4. Acció

Impulsa al públic a realitzar l’acció de compra. Això es pot aconseguir a través de líders d’opinió, com podrien ser-ho els influencers, o a través de testimoniatges de clients reals que deixin comentaris sobre què els ha semblat la teva marca. Per això, si tens una botiga online, és important tenir en compte un apartat on la gent pugui deixar les seves valoracions.

 

5. Adopció

No basta en solament comprar el producte una vegada. Un dels objectius principals de la publicitat és que el consumidor torni a adquirir el producte de forma repetida, en múltiples vegades. Com a forma de fidelització perquè continuï content i satisfet amb la teva marca, podries interactuar amb ell a través de comentaris en les diferents xarxes socials o enviar-li correus electrònics. Aquí t’expliquem alguns secrets de l’email màrqueting que pots aplicar a la teva empresa per a arribar a l’èxit.

 

6. Justificació

Quan el teu client ja ha comprat el producte o servei que li ofereixes, gràcies a les teves estratègies de publicitat, has d’intentar deixar-li clar que no es penedirà amb aquesta decisió, i que per tant, no s’ha equivocat. Moltes persones després de comprar un cert producte, es penedeixen a l’instant. Per això la teva marca ha de fer el possible per a informar-lo que ha fet el correcte. Això ho pots aconseguir a través d’una bona descripció en xarxes socials i en la pàgina web, o també a partir de persones que valorin els teus productes, ja que la majoria de consumidors, abans de comprar per Internet, s’asseguren que estan fent el correcte llegint prèviament ho comentaris de clients.

 

rebajas

 

Conclusions

 

Al llarg del dia rebem publicitat per tots costats. Hem de tenir en compte que és un aspecte molt important per a poder fer visible la teva marca i per a aconseguir que la gent decideixi consumir el que li ofereixes.

Gràcies a Internet, hi ha múltiples formats de publicitat i per tant, també molta presència de competència. Per aquesta raó, és rellevant comptar amb professionals del màrqueting i del sector publicitari que t’assessorin quant als teus objectius, perquè puguis fer-los realitat de la forma més adequada possible.

Si t’ha estat interessant aquest article, no dubtis a deixar un comentari!

Segueix-nos en les nostres xarxes socials per a no perdre’t cap novetat!

 

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.