Blog

Evolució de la televisió fins l’arribada d’Internet

by | 04 juliol 2022 | Curiositats del món digital

Com ha canviat la forma de veure la televisió i de documentar-nos? L’arribada d’Internet ha suposat un canvi en la manera de visualització i de rebre i compartir informació, de la mateixa manera que s’ha pogut observar un gran canvi d’ençà l’inici de la nova era digital.

Anem a descobrir-ho!

 

televisió

 

 

1.Finestra oberta al món 

 

Anteriorment,  el cinema i la televisió eren com una finestra oberta al món, ja que era una forma de donar a conèixer el món i documentar-lo per a totes aquelles persones que no tenien l’oportunitat de sortir del seu hàbitat. En canvi ara, fem servir la televisió com un mirall, no per veure com és el món sinó per veure com som nosaltres, i per observar a la gent que fa el mateix que nosaltres. Com per exemple, quan veus que algú de la teva edat, apareix en algun programa, serie o canal.

 

2.L’espectador com a espectacle

 

Actualment, amb l’arribada d’Internet, l’espectador forma part de l’espectacle o ho és directament. Per exemple, aquest concepte es veu clarament en el moment en que una persona publica imatges a les xarxes socials, ja que aquests usuaris, directament ja formen part de la fotografia. Una foto de ‘’postureig’’ a la platja ensenyant els peus, fotografiar allí on vas de vacances o el plat que estàs menjant, són uns bons exemples per mostrar que ara l’espectador, deixa petjada allí on va i també crea i comparteix contingut en el moment que vol.

 

3.Llenguatge audiovisual

 

Ara la imatge no és plana. A les fotografies actualment, es busca el moviment, la perspectiva, el punt de fuga i el millor moment per prendre la foto. Tot i que la càmera no es mou, som capaços de trobar diferents plans. En un passat, a la televisió existia un gran artifici i es cuidava molt la posada en escena a televisió, ja que tothom coneix la realitat que s’amaga darrere de ‘’l’atrezzo’’ i plató on es graven els programes i sèries. 

 

 

4.Tots tenim una càmera en mà

 

En anterioritat, només els professionals gaudien de l’oportunitat de tenir una càmera en mà. En canvi, en l’actualitat, tothom té accés a la càmera, i aquesta inclús, va incorporada a tots els telèfons, ordinadors personals i tablets. Podem capturar moments en tot moment, quan i on ens apeteix.

 

tele

 

Conclusions

 

Tant si ets un fanàtic de la televisió com si ets dels qui prefereix passar les hores lliures enganxat a les xarxes socials, esperem que t’hagi agradat aquest article i que coneguis les diferències principals de com ha anat evolucionant el fenomen televisiu fins l’inici d’internet. 

Comenta aquest article i segueix-nos a xarxes socials!

 

Què és Metricool i per a què serveix

Què és Metricool i per a què serveix

Si et dediques al màrqueting digital, ja sabràs què és Metricool, si no ho saps, et convidem que llegeixis aquest article per a descobrir-ho. [Entra] ✅

Tipus de productes publicitaris

Tipus de productes publicitaris

Si et dediques al món del màrqueting i la publicitat, coneix els diferents tipus de productes publicitaris que existeixen! ✅

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.