Blog

L’evolució del lloc web

by | 16 juny 2022 | Internet, Curiositats del món digital

Si ja fa anys que vas néixer, segur que hauràs experimentat en primera persona com eren els llocs webs en un passat i com han anat evolucionant fins a dia d’avui.

Això és degut al canvi de la web 1.0 a la 2.0, que a continuació sabràs de què es tracta.

 

evolucion sitio web

 

[
Evolució del lloc web

 

Les webs, de la mateixa forma que qualsevol altre objecte o instrument del planeta, han anat evolucionant i canviant en el temps. Saps com? Continua llegint, que t’ho expliquem!

 

sitio web

 

Del Web 1.0 a 2.0

 

En anterioritat, els usuaris d’Internet accedien a una pàgina web mitjançant una sol·licitud d’accés a l’ordinador que contenia la informació d’aquesta pàgina. Això també tenia a veure amb el fet que, conforme més informació, més temps trigava a carregar-se en l’ordinador de l’usuari. Sembla sorprenent, amb la rapidesa que funciona Internet en l’actualitat!

 

web

 

Web 1.0

 

Aquesta etapa va des de l’any 1990 (invenció del WWW per part de Berners-Lee) fins al 2000, que va ser l’època dels primers sistemes de gestió de continguts. Van ser uns anys de progrés tecnològic però que, si ho comparem amb les últimes tendències de l’actualitat, queden bastant enrere.

 

www

 

 

Estructuració hipertextual

 

Quan va aparèixer l’estructuració hipertextual, l’usuari havia de saber integrar continguts mitjançant enllaços i ancoratges que vinculaven informació amb altres elements. (El mateix que fem avui dia amb qualsevol enllaç, però ara el tenim més normalitzat i l’apliquem gairebé cada vegada que usem Internet.)

 

computer

 

Finals dels 90

 

A la fi del segle XX és quan apareixen programes que simplifiquen el procés de creació, edició i publicació de continguts. Alguns d’ells són: Microsoft Frontpage, Macromedia o Macromedia Dreamweaver, entre altres.

 

pc

 

El pas a la web 2.0

 

Aquest moment va suposar una revolució a Internet, ja que es va fer realitat a partir de l’aparició de sistemes de gestió de continguts. Aquests són uns programes que estructuren la informació de cada lloc web en bases de dades instal·lats directament en el servidor web i que permet a l’usuari, no preocupar-se pel disseny del lloc web perquè té al seu proveïment, plantilles que li permeten automatitzar al màxim el procés d’edició de continguts. Que fàcil és crear continguts d’aquesta manera!

ordenador

 

WYSIWYG

 

No, no ens hem equivocat escrivint amb el teclat! 😉 WYSIWYG és l’acrònim d’una frase ‘’What You See Is What You Get’’ i això significa, que conforme es va dissenyant un lloc web o una publicació en qualsevol xarxa social o plataforma, l’usuari ja pot anar veient l’aspecte que té i la seva aparença final una vegada estigui publicada a Internet. Això és una gran estratègia per a veure com ho estàs fent i si ho estàs fent bé!

 

web design

 

Conclusions

 

En conclusió, com has pogut observar, en l’actualitat és molt més fàcil convertir-se en creador i emissor de continguts, ja que tens a l’abast les eines necessàries, com plataformes, xarxes socials, sistemes de gestió de continguts i canals de distribució de vídeo i àudio que t’ho faciliten.

A què esperes per a crear contingut? Aprofita el ràpid i fàcil accés que tens per a aconseguir elaborar coses increïbles a Internet!

Necessites ajuda en la creació de continguts? Nosaltres t’ajudem.

Si t’ha resultat interessant aquest article, no dubtis a deixar un comentari.

Tipus de productes publicitaris

Tipus de productes publicitaris

Si et dediques al món del màrqueting i la publicitat, coneix els diferents tipus de productes publicitaris que existeixen! ✅

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *