Blog

Influencers : la nova rama del màrqueting digital

by | 12 gener 2022 | Màrqueting Digital, Xarxes Socials

Si tens xarxes socials, hauràs vist més de dos cops a persones que es mostren davant de càmera promocionant certs productes o serveis davant d’un públic fidel, com són els seus seguidors.

L’arribada d’Internet i els canvis que s’han anat introduint en la manera de comunicar de les persones, han provocat una nova necessitat de fer màrqueting a través de xarxes socials, per tal d’arribar a la major part de població, la qual es troba registrada i participa (de forma passiva, o activa) a aquestes plataformes digitals.

Però, què és el fenomen influencer i com pot arribar a provocar que els seus followers consumeixin el que promocionen?

Descobrim-ho a continuació!

influencer

Què és un influencer?

 

El concepte influencer és una paraula que, actualment, tothom -o gairebé tothom- coneix, però que, alhora, costa de definir. Per una banda, hi ha algú qui considera aquesta figura com una nova rama del màrqueting, fent referència a aquelles persones influents en les xarxes socials que tenen la capacitat de donar forma a les actituds de l’audiència a través de blogs, tuits i l’ús d’altres xarxes socials.

En aquesta mateixa línia hi ha qui creu fermament que són creadors de tendències que s’han convertit en els nous líders d’opinió utilitzant les emocions i les afinitats per connectar amb el públic, trencant amb la jerarquia tradicional.

Com que les persones que es dediquen a la influència es dirigeixen a grans públics, tenen una gran responsabilitat darrere i utilitzen les plataformes digitals per compartir els seus valors, els seus interessos, les seves ideologies i el seu dia a dia com a tal, aconseguint que aquestes conjunt d’afinitats es converteixin en ingressos, tant per ells i elles, com per a les marques amb qui col·laboren.

Tot i no ser una professió com a tal, sí que es pot convertir en una forma de vida ben remunerada, ja que és una nova manera de generar estratègies per estimular més i millor al consum de qualsevol marca.

 

influencers y redes sociales

 

Beneficis del màrqueting d’influencers

 

Els influencers tenen un impacte rellevant per a les empreses en el moment de mostrar-se davant d’un públic més ampli i per tant, d’arribar a diferents generacions que poden convertir-se en futurs clients. Anem a descobrir alguns dels beneficis que aporta l’influencer per a les diferents marques!

 

 

Promoció de la marca

El primer punt que cal tenir en compte en el moment de comptar amb influencers per tal d’arribar a més persones, és que t’ajuden a promocionar la teva marca i els productes i serveis que ofereixes, d’una forma entretinguda i amena, tal com es mostra a les xarxes socials. Al teu públic objectiu li agrada veure contingut que els inviti a consumir, i no que els avorreixi. Si no saps ben bé com aconseguir crear contingut que distregui, i que alhora, inviti a consumir, aquí us deixem un article molt interessant.

 

Augment del trànsit orgànic

Si tens una pàgina web, landing page o blog sense massa èxit, potser és perquè no tens una estratègia de màrqueting adequada o perquè no has comptat amb bons professionals en el moment de definir el pla estratègic de la teva marca a Internet. Una bona acció en el pla de màrqueting seria tenir en compte els influencers, per tal d’aconseguir que diferents públics accedeixin a les teves pàgines online. Aquí pots llegir un article perquè vegis la importància de comptar amb un equip de professionals que t’ajudin a crear un pla de màrqueting online que et generi beneficis i no despeses.

 

Augment de la reputació

Comptar amb persones influents, aportarà diferents beneficis per a la teva empresa, i entre aquests, un increment de la reputació, ja que al estar promocionada per persones conegudes en el món digital i amb un nombre rellevant de seguidors, el teu públic objectiu tindrà la teva marca en consideració i la valorarà positivament.

 

 

Augment de visibilitat

Si creus que la teva empresa necessita arribar a més persones i per tant, ser més visible en l’entorn online, l’influencer et donarà l’impuls que necessites per potenciar la teva visibilitat. Ja veuràs com seràs més conegut a Internet!

 

influencer marketing

 

Conclusions

 

Ara que ja coneixes el fenomen influencer, i com pot arribar a potenciar el teu negoci, per què no et deixes assessorar per professionals del màrqueting digital per a que et donin les millors solucions? Una bona estratègia de xarxes socials i determinar unes accions ben pensades, t’ajudarà a arribar als teus objectius de la forma més adequada i eficient!

És una bona forma per visibilitzar la teva marca a persones que encara no et coneixen!

Si t’ha agradat l’article, no dubtis en deixar comentaris o contactar amb nosaltres per qualsevol dubte.

Ah, i no oblidis seguir-nos a les nostres xarxes socials per assabentar-te de les últimes tendències i novetats del món online!

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.