Blog

Millora el teu posicionament SEO amb l’ajuda de Google Search Console

by | 27 desembre 2021 | Anàlisi Web, Internet, Posicionament SEO, Últimes tecnologies

Saps per a què serveix Google Search Console i l’important que és per al teu lloc en online? A continuació t’expliquem tots els seus secrets i com pot ajudar a millorar el posicionament SEO del teu blog o web. Continua llegint! 

 

seo

 

Què és Google Search Console?

 

Google Search Console és el servei gratuït que ofereix Google a tots aquells usuaris que compten amb un lloc en línia perquè puguin consultar en quina situació de posicionament SEO es troben i perquè puguin detectar i solucionar aquells problemes que siguin presents en la seva pàgina web o blog.

És una eina molt útil que et permet obtenir dades interessants que poden ajudar-te a analitzar i a poder progressar en termes de SEO i per a saber allò que estàs fent bé o, per contra, en què pots millorar. A continuació t’expliquem altres de les seves moltes utilitats!

 

Utilitats de Search Console

 

Ara ja coneixes què és Google Search Console, però aquí et detallem una mica més sobre les seves utilitats:

 

analyses

 

-Detectar errors

Una de les funcions principals de Google Search Console és detectar aquells errors de redirecció, del servidor, d’etiquetes i de pàgines per a saber si estan funcionant correctament i perquè puguis conèixer en què pots millorar.

 

-Analitza el trànsit orgànic del teu lloc web

Una dels principals avantatges de Google Search Console és que podràs analitzar el trànsit orgànic del teu lloc web per a saber si està tenint èxit o no. Aquesta funció també la tenen altres eines d’anàlisi web com és el cas de Google Analytics.

 

-Confirma que Google pot trobar i rastrejar el lloc web

Gràcies a aquesta eina podràs saber si Google troba i rastreja el teu lloc web perquè puguis solucionar possibles problemes d’indexació o cerca i per a facilitar el treball a Google perquè aparegui el teu lloc web en els resultats de cerca de manera ràpida.

 

-Analitza el rendiment i optimització

Et permet analitzar el rendiment del teu lloc web en ordinadors i mòbils perquè puguis saber si la seva usabilitat està ben optimitzada i adaptada a aquests dispositius.

 

-Consultar dades de trànsit orgànic

Amb Google Search Console sabràs la freqüència en què apareix el teu lloc web a Google, quines consultes de cerca es mostren i la freqüència en què els usuaris fan clic.

 

-Mostrar webs amb el nostre enllaç

Gràcies a Search Console podràs saber quins llocs web tenen enllaços cap al teu lloc. El fet de compartir links externs en el teu lloc web o blog és molt important també en termes de SEO perquè pot ajudar-te a posicionar-te molt bé respecte a altres empreses de la competència. A més ajuda a agregar valor afegit als continguts que comparteixis.

 

-Rebre alertes de Google 

Sempre que existeixi un problema d’indexació al teu lloc web, tant per spam com per altres motius externs i interns, Google Search Console t’enviarà notificacions i alertes de Google perquè puguis detectar què està passant.

 

-Detectar problemes de seguretat

Quan el teu lloc web experimenti un problema de seguretat, també podràs saber-ho gràcies a Google Search Console. Això és un element fonamental per a evitar problemes i amenaces que puguin perjudicar-te a curt i llarg termini.

 

cercador google

 

Conclusions

 

Ja has pogut comprovar que Google Search Console és una eina bastant poderosa perquè pot oferir-te molta informació sobre l’estat en què es troba el teu lloc web.

Ara que ja coneixes alguns dels seus principals avantatges, ja només queda que entris, et registris i esperis a veure els resultats!

Et recomanem que contactis amb professionals del posicionament SEO perquè coneixen amb tot detall el funcionament d’aquest servei i tot allò que has de saber per a millorar el posicionament del teu lloc en els cercadors de Google.

Si t’ha agradat aquest article i creus que pot interessar a més persones, no dubtis a deixar compartir-lo i seguir-nos en les nostres xarxes socials per a conèixer totes les novetats i tendències del sector del màrqueting digital!

 

Què son les SERP i per a què serveixen

Què son les SERP i per a què serveixen

Si parles en català, quan et parlen de ‘’serp’’ el primer que ve en la teva ment és una serp, ja que en aquesta llengua significa això. No obstant això, en l'entorn digital i en el món del màrqueting online, els SERP són una altra cosa diferent. Coneixes què són els...

Trucs de Google que no sabies

Trucs de Google que no sabies

Ets un usuari habitual dels cercadors d’Internet, i en concret, de Google? Descobreix aquests trucs! [Entra] ✅

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.