Blog

Què és CSS i per què s’utilitza

by | 28 juny 2022 | Desenvolupament Web, Disseny Web

Si coneixes el llenguatge HTML, segur que també hauràs sentit quelcom sobre el CSS. Però, què és, en què consisteix i per què s’utilitza? Si ets programador o treballes en disseny web, t’interessarà!

Descobreix-ho a continuació!

 

 html

 

Què és el CSS

 

El CSS, també conegut com Cascading Style Sheets (“Fulls d’Estil en Cascada”), és el llenguatge que proporciona un estil al format de presentació d’un document escrit en llenguatge de marcatge.

 

codi css

 

Per què s’utilitza el CSS

 

La seva finalitat és permetre la separació del contingut de la seva forma (disposició, espais, colors, tipografies, etc.). En el cas del desenvolupament web, la combinació entre CSS I HTML resulta molt versàtil perquè redueix la complexitat del seu manteniment i el seu caràcter semàntic suma en la millora de l’accessibilitat i el posicionament del lloc web.

 

css

 

Estructura del CSS

 

A diferència de l’HTML, el llenguatge CSS no funciona amb una estructuradeterminada (la que determina la relació entre <html>, <head> i  <body> per exemple), sinó per un conjunt de regles.

Totes les regles CSS tenen la mateixa estructura, i es composa de les següents parts:

css

 

Selector

 

Són els elements HTML, com per exemple: h1, h2, h3, entre altres.

Declaració

 

Determina l’estil que s’aplicarà i s’escriu entre claudàtors. Ex: ‘’font-size: 50 px’’, que significa que la mida de la font hauria de fer 50 píxels.

 

Propietat

 

La propietat és el format de l’element (color, mida, posició, etc.) (Seria el ‘’font-size’’ del qual parlàvem al punt anterior.)

Valor

 

Assigna una característica estilística a la propietat, com per exemple els píxels que haurà de tenir l’element. (Seria els 50 px comentats anteriorment.)

 

llenguatge css

 

Conclusions

 

Si no saps què és el llenguatge HTML, et convidem a que llegeixis aquest post i descobreixis en què consisteix!

Necessites un programador o dissenyador per a crear un lloc web o botiga online?

Contacta amb nosaltres

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.