Blog

Què és el llenguatge HTML

by | 12 abril 2022 | Disseny Web, Desenvolupament Web

Si estàs familiaritzat amb la informàtica, de ben segur que et sonarà d’alguna cosa el llenguatge HTML. Potser perquè has treballat amb ell, o simplement, perquè has sentit a parlar d’aquest concepte.

Però saps què és realment el llenguatge HTML? Nosaltres t’ho expliquem a continuació!

lenguaje html

 

Què és el llenguatge HTML

 

L’HTML (Hyper Text Markup Language) és un llenguatge d’hipertext molt bàsic que té una forma estructurada i que està compost per etiquetes que marquen l’inici i final de cada element. La seva finalitat és definir el significat i l’estructura del contingut web.

Un document d’hipertext es pot compondre de text, imatges, sons, vídeos, taules, i altres elements, i s’utilitzen perquè els navegadors siguin capaços de visualitzar-los. És a dir, cada navegador s’encarrega d’interpretar el codi HTML dels documents per a mostrar als usuaris els continguts webs resultants.

html

 

Coses que has de saber sobre els Navegadors i HTML

 

-Els navegadors interpreten el codi HTML de la pàgina que visites. 

-Pots veure la mateixa pàgina de manera diferent, en funció del navegador i de la versió que utilitzis.

-Els navegadors intenten ser compatibles amb l’última versió HTML. Per això és necessari canviar la versió del programa i posar extensions.

-Si un navegador no reconeix una etiqueta, la ignora i l’efecte que buscava l’etiqueta no es veu reflectado en la pàgina.

-Els dissenyadors web creen pàgines atractives i utilitzen la potència del llenguatge HTML però intenten que la majoria dels usuaris d’Internet puguin veure la pàgina tal com està dissenyada realment.

html language

 

Conclusions

 

Si no coneixies res sobre el llenguatge HTML, ara ja pots considerar-te gairebé un ‘expert’ d’aquest àmbit. 

Si t’ha resultat interessant aquest article, no dubtis a deixar-nos un comentari i segueix-nos en les nostres xarxes socials per a no perdre’t cap novetat. Contacta amb nosaltres si tens qualsevol dubte.

 

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.