Blog

Què és el màrqueting mix i les 7P’s que el defineixen

by | 27 gener 2022 | Màrqueting Digital

Segur que si vas llegint els nostres articles, ja tindràs una mica clar què és el màrqueting i algunes de les estratègies d’aquest àmbit que pots seguir en el teu sector professional, però has sentit a parlar sobre el màrqueting mix o la importància de les 4 o 7P que el defineixen?

Continua llegint per a poder descobrir tots els secrets que caracteritzen a aquesta tècnica de màrqueting!

 

7P

 

 

Què és el màrqueting mix

 

Tradicionalment, el màrqueting mix va ser creat per Jerome McCarthy l’any 1960 i era l’estratègia que englobava 4 components bàsics del màrqueting amb els quals havia de comptar una empresa per a aconseguir els seus objectius de venda: el producte, el preu, la distribució i la promoció. Aquest concepte ha anat evolucionant fins arribar a les 7P, que descobrirás després.

 

4P

 

Les 4P del màrqueting mix

 

Anteriorment només hi havia el format tradicional, on es trobaven les 4 variables que podrien ajudar-te a crear la teva estratègia comercial de la forma més efectiva possible. Anem a descobrir les característiques de cada component!

 

 

Producte

Quant al producte, has de tenir en compte les necessitats dels teus clients per a poder oferir-los productes que puguin satisfer els seus desitjos. Analitzar la seva qualitat, els seus avantatges, la seva presentació, la seva garantia, els seus colors, la seva forma, el seu etiquetatge, i en definitiva, totes les seves característiques, t’ajudarà a diferenciar el teu producte respecte a altres de la competència i podràs aconseguir els teus objectius comercials perquè oferiràs el què volen i busquen els teus clients potencials.

 

Preu

Dins de la política de preu, has de tenir en compte que és la variable que ens generarà ingressos, per tant, és molt important considerar els preus de la competència i les expectatives dels clients per a saber fins quant està disposat a pagar el teu client objectiu pels serveis i productes que li ofereixes. Per tant, seguir una estratègia de preus adequada i ben estudiada, farà que l’empresa generi més beneficis que despeses.

 

Promotion (Comunicació)

Com vols donar a conèixer els teus productes o serveis? Segons quins canals utilitzis, estimularan més o menys les necessitats que tenen els teus clients i per tant, captaràs més o menys la seva atenció. Això sí, has de tenir en compte que en l’era que estem vivint, comptar amb una estratègia de màrqueting digital per a comercialitzar els teus productes, serà la millor forma per a arribar als teus objectius d’una forma més ràpida i efectiva. Aquí et deixem el contacte de professionals que podran ajudar-te a aconseguir els teus objectius comercials en el món en línia i que t’assessoraran segons quines estratègies et van millor.

 

Placement (Distribució)

Dins de la política de distribució està el fet de triar un canal per a posar a la disposició del mercat els productes que ofereixes. Has de tenir en compte els seus avantatges i inconvenients i seleccionar aquells canals que podrien ser més eficients per a facilitar la compra del teu client. Actualment la forma més efectiva que existeix és mitjançant e-commerce. Aquí us deixem un article on t’expliquem tots els avantatges de crear una botiga en línia.

resultados

 

Les 7P del màrqueting mix

 

Més endavant, ha anat evolucionant el concepte de màrqueting mixt i John Elkington va suggerir que s’havia d’afegir altres ‘P’, com per exemple, people, process o phyisical evidence. Per això, ha passat de tenir 4P a 7P, i se’l denomina com a màrqueting mix perquè el conjunt de totes aquestes variables s’han de treballar conjuntament perquè puguin complementar-se i perquè segueixin una coherència que s’adapti a les metes i necessitats que tingui cada empresa.

 

People

De les 4P tradicionals, s’ha passat a 7 perquè el terme ha anat evolucionant ja que, les persones, per exemple, tenen un paper molt important i se les ha de tenir en compte amb el producte a vendre, ja que es refereix als clients. El punt clau per que el teu negoci arribi a l’èxit.

 

 

Process

Els processos són totes aquelles activitats que realitza l’empresa per a mantenir la qualitat del servei que ofereix. Per exemple, els procediments de distribució, la gestió de relació amb els clients, els sistemes de pagament o els mètodes que han de realitzar-se per a optimitzar al màxim el treball.

 

 

Physical evidence

L’evidència física d’una empresa seria el local on es desenvolupa l’activitat comercial, els accessoris que el formen, els seus colors, la disposició del mobiliari, el seu marxandatge, entre altres. És a dir, el disseny del seu ambient, ja que és un aspecte que s’ha de tenir en compte per a mostrar el què realment vol transmetre una marca.

 

oficina

 

Conclusions

 

Si encara no comptes amb una estratègia de màrqueting mix, a què esperes? Seguir les 4 o les 7P d’una forma conjunta, t’ajudarà a arribar a més clients i per tant, a aconseguir més vendes.

No t’ho pensis més i transforma el teu negoci tradicional en un online! Contacta amb nosaltres si tens algun dubte i segueix-nos en les nostres xarxes socials per a no perdre’t cap novetat.

 

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *