Blog

Què és el màrqueting sensorial i tipus que existeixen

by | 10 febrer 2022 | Màrqueting Digital

Existeixen moltíssimes varietats i branques del màrqueting que poden interessar-te en el moment de triar l’estratègia que més s’adapti als teus objectius i necessitats de marca.

No obstant això, un dels tipus de màrqueting més interessants i que moltes vegades ens passa per alt, és el màrqueting sensorial, que és, ni més ni menys, que aquell que es relaciona amb els teus 5 sentits.

Sí, sí, com has llegit! Els mateixos sentits que vas aprendre quan eres petit i que t’acompanyaran durant tota la vida per a provocar-te sensacions i estímuls enfront de qualsevol situació que experimentis en el teu dia a dia. Anem a descobrir de què es tracta, i quins tipus existeixen!

sentidos

 

Què és el màrqueting sensorial

 

El màrqueting sensorial és una disciplina del màrqueting que es coneix per aprofitar els cinc sentits humans amb la finalitat de provocar alguna sensació o emoció que estimuli al públic objectiu a consumir el producte o servei que ofereix una marca.

olfativo

 

Tipus de màrqueting sensorial

 

Existeixen tants tipus de màrqueting sensorial com sentits. Ja et pots fer una idea no? Doncs sí! Són cinc: visual, olfactiu, auditiu, gustatiu i tàctil.

Continua llegint si vols descobrir de què tracta cadascun!

 

Màrqueting visual

Tal com indica el seu nom, utilitza elements visuals per a comunicar i transmetre algun impacte a l’audiència. Per tant, en aquesta mena de màrqueting es dona molta importància a les imatges, vídeos, infografies, il·lustracions, gràfics i altres amb la finalitat de captar l’atenció del futur consumidor. Es fa bastant a través d’Internet.

 

 

Màrqueting olfactiu

El màrqueting olfactiu està sent tendència en moltes marques. Si has entrat en alguna botiga en la qual se t’ha quedat marcada la seva particular fragància, ja has experimentat aquest tipus de màrqueting. Un clar exemple seria la marca de roba Stradivarius, ja que en tota la seva cadena usen la mateixa aroma, la qual cosa fa que quan estàs prop de qualsevol de les seves botigues, et captivi aquesta olor característica i et deixis portar cap al consum.

 

Màrqueting auditiu

Aquest tipus de màrqueting és ni més ni menys que estimular el sentit auditiu per a crear unes certes emocions al consumidor. Com s’aconsegueix això? A través de cançons, podcasts, sintonies i qualsevol element que provoqui alguna sensació en l’oïda de l’audiència. Un clar exemple seria la típica sintonia de la Loteria de Nadal, que si no saps quin és, aquí et deixem un exemple.

 

Màrqueting gustatiu

El màrqueting gustatiu té com a finalitat activar el sentit del gust. Com? Menjant! Pots crear fires en la qual mostris els teus productes gastronòmics, donar detallets als teus clients en forma de caramel, llaminadura, o altres aliments que puguin alegrar el seu dia. I és que, el gust activa l’organisme de les persones i això fa que es motivin a consumir més.

 

Màrqueting tàctil

El tacte a vegades és una cosa que passem desapercebut, però, tanmateix, també és important explotar-ho. Això ho pots aconseguir a través d’un embalatge original, publicitat impresa amb un tacte diferent i altres milers de possibilitats més, que influeixin en la compra del teu target.

tacto

Conclusions

 

Ara que ja coneixes els tipus de màrqueting sensorial que existeixen, no esperis més, i utilitza’ls en la teva marca per a obtenir millors resultats! Quin de tots ells prefereixes?

Coneixies aquest tipus de màrqueting? Deixa’ns un comentari i explica’ns què t’ha semblat aquest article. Si t’ha agradat, no dubtis a seguir-nos en les nostres xarxes socials per a no perdre’t res!

 

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *