Blog

Què és el ROI i com calcular-lo

by | 15 juny 2022 | Màrqueting Digital, Xarxes Socials

Has sentit alguna cop en què consisteix el ROI i els motius de la seva gran importància? I és que ROI, ni que sembli un nom d’animal domèstic, és un element clau en el màrqueting digital si tens una empresa.

Anem a descobrir en què consisteix aquesta paraula i per què has de tenir-la present en qualsevol acció que realitzis en aquest àmbit!

 

calcular el roi

 

Què és el ROI

 

ROI (Return on Investment) tal com diu la paraula, és el retorn de la inversió. És a dir, que és ni més ni menys, que una mètrica que serveix per a mesurar les accions o inversions amb la finalitat de saber si s’han generat guanys o pèrdues.

És a dir, que et permet saber els diners que s’ha generat en cada acció duta a terme en la teva estratègia de màrqueting i pots conèixer si t’ha resultat una pèrdua de diners o si per contra, t’ha sortit rendible.

 

roi

 

 

Quines accions mesura el ROI

 

Si tens una empresa i estàs seguint una estratègia de màrqueting digital amb les seves determinades accions, has de saber que amb el ROI, pots calcular qualsevol acció que desitgis aplicar. Des de concursos, articles de Blog, anuncis, promocions fins a qualsevol acció d’AdWords, Twitter Ads o Facebook Ads, entre altres.

 

Diseño sin título 4

 

Com es calcula el ROI

 

Per a calcular el ROI, no fa falta que siguis un expert en matemàtiques o que siguis una persona ‘’de números’’. El seu càlcul és molt simple:

 

calcular roi

 

 

Resultat positiu

Quan el resultat és major a zero pots estar tranquil/a! Perquè les accions que has plantejat, estan generant beneficis en forma de guanys.

 

 

Resultat negatiu

Si per contra, el resultat apareix negatiu, significa que desgraciadament, estàs sofrint pèrdues. No obstant això, sempre pots canviar d’acció i optimitzar al màxim buscant aquella que et doni fruits i que sigui el més rendible possible.

 

resultados roi

 

Conclusions

 

Així que, ja saps! El ROI és una tècnica molt útil per a conèixer l’estat econòmic de les teves inversions i per a saber si ho estàs fent bé o si tens risc de perdre diners.

Ara que ja coneixes en què consisteix el ROI i per què és tan interessant per a la teva estratègia de màrqueting, a què esperes per a començar a invertir en accions que et facin generar beneficis?

No necessites saber aplicar fórmules matemàtiques complicades! És un mètode fàcil, ràpid i eficaç!

Si tens algun dubte sobre màrqueting digital, contacta amb nosaltres! T’ajudarem encantats.

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *