Blog

Què és l’storytelling, casos exitosos i quines avantatges té per a la teva marca

by | 31 gener 2022 | Internet, Màrqueting Digital

Tens un negoci i estàs buscant la millor forma per a connectar amb els teus clients i seguidors? Gràcies a l’storytelling, captaràs l’atenció del teu públic objectiu amb el poder de la paraula!

Anem a descobrir-ho!

marketing

 

Què és l’storytelling

 

L’storytelling és una tècnica de persuasió que s’empra com a estratègia de marketing amb la finalitat de captar l’atenció dels consumidors a través de la paraula. Gràcies a aquesta, fas que se sentin atrets i això els provoca alguna emoció o sentiment fins al punt de poder fer-lo partícip amb el missatge que vols transmetre. Això vol dir que és una molt bona estratègia per a poder vendre qualsevol producte o servei!

 

explicar historias

 

Casos exitosos gràcies a l’storytelling

 

L’storytelling fa que puguis connectar amb els usuaris ja sigui a viva veu, per escrit o a través d’una història amb personatge i la seva propia trama, tal com va passar a la campanya electoral a favor de George Bush l’any 2004, on l’storytelling va tenir un gran pes perquè els votants acabessin decantant-se a favor del candidat republicà.

L’abraçada d’Ashley és un dels clars exemples on es va fer ús d’aquesta tècnica i on va resultar tot un èxit. Es tracta d’un anunci carregat d’emocions que aleshores va funcionar molt positivament per qui es volia anunciar, el qual era Bush. Aquí pots visualitzar aquest famós spot i així podràs veure la gran força que va tenir l’storytelling en aquesta història!

 

historias

 

Avantatges de l’storytelling per a la teva marca

 

Com has pogut veure amb el famós cas de storytelling en el món de la política, és una estratègia clau perquè una persona s’acabi decantant per escollir la teva marca o bé una altra de la competència!

Anem a conèixer algunes de les seves avantatges!

 

És emocionant

El que ens emociona, penetra més intensament en el nostre cervell a través d’estímuls argumentatius i informatius i per tant, les històries es tornen més fàcils de recordar, més contagioses i més virals. Cosa que fa que els clients recordin millor el què vols transmetre! Gràcies a un storytelling ben narrat, tindran la teva marca en el seu pensament!

 

Augmenta l’empatia

Una de les principals característiques de l’storytelling és que connecta amb l’audiència i per tant, fa que aquesta, se senti atreta i a la vegada, empatitzi amb allò que vols transmetre. De fet, l’empatia és un valor fonamental perquè la clientela se senti atreta per la teva marca.

 

Històries de superació personal

En els storytellings, una de les històries que més es narren, són relats personals, superacions de problemes o resolucions de conflictes reals, ja que són temàtiques que es relacionen molt amb els sentiments, i no tant amb la raó. Cosa que, busca el client potencial de qualsevol empresa, que els toqui la fibra.

 

stories

Conclusions

 

Així doncs, l’storytelling és ni més ni menys, que l’art d’explicar una història que connecti amb el públic i amb la qual poden desenvolupar certa empatia fins el punt que puguin sentir-se atret per qualsevol producte o servei que desitges vendre.

Si vols explicar una història i no saps com fer-ho, contacta amb nosaltres. T’assessorarem de quina és la millor opció per connectar amb el teu públic objectiu, segons el què vulguis aconseguir.

Si t’ha agradat aquest article, no dubtis en deixar un comentari o segueix-nos a les nostres xarxes socials!

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.