Blog

Què és un algoritme i com afecta a Instagram

by | 10 gener 2022 | Internet, Últimes tecnologies, Xarxes Socials

Si alguna vegada t’has preguntat el per què abans t’apareixien les publicacions d’alguns usuaris i ara ja no se’t mostren, és cosa de l’algoritme. Tens menys likes i comentaris en les publicacions que puges a Instagram? Doncs també es deu a la mateixa causa. (O potser perquè no tens una bona estratègia en xarxes socials, que això ja és un altre tema).

Però ara aprofundirem en l’algoritme. Si no saps què és i com pot arribar a afectar a les xarxes socials en la manera de mostrar els diferents continguts, continua llegint, perquè segur que t’interessa.

 

algoritmo

 

Què és un algoritme

 

Un algoritme és una seqüència d’instruccions que permeten realitzar accions en les aplicacions i que alhora, són els responsables de la freqüència i ordre en què es mostren les publicacions en una xarxa social, com és el cas d’Instagram. Depèn dels gustos que tingui cada usuari d’aquesta xarxa, se li mostraran uns continguts o altres, amb l’objectiu d’oferir contingut amb valor afegit i de qualitat.

 

Com afecta l’algoritme a Instagram

 

Ara ja saps què és l’algoritme i el perquè no t’arriben tots els continguts publicats i compartits per part de les persones que segueixes. I és que l’algoritme canvia depenent de la mena de contingut que publiques (fotos, reels, stories) i del dispositiu que utilitzis (mòbil, ordinador, tablet, entre altres).

Anem a descobrir com afecta a Instagram!

instagram

 

No hi ha ordre cronològic

Abans, quan algú pujava publicacions es mostraven per ordre cronològic. Ara, en canvi, això ha deixat de ser així. Quan publiques contingut al teu feed d’Instagram, només es mostra a un petit percentatge dels teus seguidors i sense cap ordre establert.

 

Curació del contingut

El fet que només es mostri contingut a alguns dels teus seguidors i no a tots, fa que hagis de cuidar encara més, allò que publiques, ja que quanta major qualitat tingui el que puges, més arribarà a la teva audiència. Per això et recomanem que estudiïs al teu públic prèviament per a oferir-li aquell tipus de contingut que cerca. Això provocarà que tinguis més likes i comentaris i la gent s’interessarà més i compartirà el teu contingut, fent que arribi a més persones.

 

Tingues en compte els insta stories

Abans els stories es mostraven als teus seguidors de manera cronològica, tal com els anaves pujant tu i els altres usuaris. Ara es mostren segons els interessos dels teus followers, segons si interactues amb ells a través de missatges privats o depenent de si se situen prop de la teva zona geogràfica o no.

 

Reels d’Instagram

Abans Instagram es basava exclusivament en imatges. Des que va arribar el format Reels, el funcionament d’aquesta xarxa social va canviar per complet. Aquesta nova manera de crear contingut és molt important per a totes aquelles persones que vulguin arribar a aconseguir més audiència, ja que aquest tipus de vídeos, ofereixen moltes més possibilitats per a mostrar-se davant del teu públic que les típiques fotografies. Així que, et convidem que deixis la vergonya enrere i comencis a perdre la por a la càmara! Els teus usuaris t’ho agrairan i tu també podràs veure els beneficis que t’ofereix!

Per cert, si encara no saps què és un Reels, entra en aquest article i descobreix tots els seus detalls.

 

Publica sovint

Abans, tant si comparties poc contingut amb els teus seguidors, com si ho feies diàriament, les publicacions es mostraven de la mateixa forma. Ara en canvi, has de publicar sovint, ja que aquells usuaris que siguin més actius, tindran més possibilitats de ser mostrats.

 

likes y comentarios

 

Conclusions

 

Si ets un fanàtic d’Instagram i no sabies el per què no t’arribaven certes publicacions, ara ja en pots tenir una idea. Si vols que el teu contingut arribi a més persones, comença a cuidar-lo i a publicar constantment a la teva feed. A més, ara ja saps que et recomanem que usis el format Reels, ja que això et brindarà més possibilitats d’aconseguir seguidors.

Si creus que podem ajudar-te en qualsevol cosa relacionada amb el marketing digital, contacta amb nosaltres.

Si t’ha semblat interessant aquest article, deixa un comentari, comparteix i segueix-nos en les nostres xarxes socials!

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.