Blog

Què és l’anàlisi DAFO i en què consisteix

by | 01 juliol 2022 | Màrqueting Digital

Si tens una empresa segur que ja has sentit alguna cosa sobre l’anàlisi DAFO, però, saps en què consisteix o per a què serveix?

Nosaltres t’ho expliquem tot! 

 

business

 

Què és l’anàlisi DAFO

 

L’anàlisi DAFO és una tècnica indispensable per a conèixer la situació actual del teu negoci. T’ajuda a prendre les decisions més adequades per a poder emprar la teva empresa a través d’un estudi de les característiques internes i externes de la teva marca i segons les següents premisses:

 

empresa

Debilitats

 

Les debilitats de la teva marca són aquells aspectes que et limiten a causa de les seves característiques internes. Un bon model d’aquest apartat seria si per exemple, la teva empresa no és present en xarxes socials, no compta amb lloc web o botiga online o no té una estratègia de comunicació i màrqueting ben definida. Així que, si creus que en la teva marca et falta algun d’aquests punts, hauries de buscar la millor solució a tots aquests obstacles, ja que solament provoquen efectes negatius per al teu projecte.

 

Amenaces

 

Les amenaces, tal com indica la paraula, són aquells factors externs que posen en perill la teva empresa però que no pots controlar, ja que són causats per la situació en la qual es troba la societat en l’actualitat. Per exemple, una clara amenaça seria l’arribada de la pandèmia de la COVID19, ja que moltes persones del teu públic objectiu han reduït els seus ingressos i per tant, també intentaran estalviar en la compra del teu producte o servei. 

 

Fortaleses

 

Les fortaleses tenen un paper més positiu i és que, són tots aquells recursos interns que corresponen a la teva marca i que li brinda poder i avantatges. Per exemple, un punt molt clau en qualsevol projecte és ser innovador, voler destacar entre la competència, tenir passió pel que fas, oferir un servei agradable i vendre productes de qualitat. Aspectes indispensables perquè qualsevol projecte funcioni. 

 

Oportunitats

 

Les oportunitats són factors externs al teu negoci però que poden arribar a contribuir en la millora de la marca i a oferir avantatges al teu negoci. Dins d’aquest aspecte, podria ser per exemple, l’increment de la digitalització en la societat actual, si dins dels teus objectius està el fet de crear un lloc web o botiga en línia, o comptar amb xarxes socials per a promocionar el teu producte. En definitiva, coses que no controlem però que poden ajudar-te a aconseguir beneficis i vendes.

strategy

Conclusions

 

Si creus que encara no tens molt clara la situació de la teva empresa i vols aconseguir els màxims beneficis, a què esperes per a invertir en màrqueting i a planificar el millor pla d’empresa i anàlisi segons el teu entorn? 

Contacta amb nosaltres si creus que t’interessa una mica d’ajuda en l’àmbit de la comunicació i el màrqueting.

 

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.