Blog

Què és l’SMART Màrqueting i perquè s’utilitza

by | 25 maig 2022 | Màrqueting Digital

T’han parlat alguna vegada sobre SMART Màrqueting? Si tens una empresa o estàs pensant en emprendre un nou projecte, aquest és un concepte que has de tenir molt en compte si vols arribar el més abans possible als teus objectius marcats.

Descobrirem què és l’SMART Màrqueting i per a què s’utilitza!

 

smart marketing

 

Què és l’SMART Màrqueting

 

El criteri ‘’SMART’’ fa referència a una forma intel·ligent de marcar les metes de la teva estratègia de comunicació i màrqueting. Aquest concepte ajuda a les marques que compten amb ell, a definir molt bé els objectius per a aconseguir uns millors resultats.

I, què significa SMART?

Si saps una miqueta d’anglès, ja sabràs que ‘’smart’’ significa intel·ligent. No obstant això, SMART en màrqueting, és un acrònim d’aquests cinc adjectius:

 

objetivos smart

Specific

 

Els objectius que et proposes han de ser específics. Per què? Doncs perquè quant més precisos siguin, també seran més comprensibles per part de tots els components de l’equip i més fàcils d’aconseguir. Per exemple, ‘’aconseguir un feed en xarxes bonic’’, no és específic. Has d’anar més al gra i concretar més.

 

Mesurable

 

Una bona estratègia de màrqueting sempre ha de ser mesurable. Com mesuraràs els resultats? És important fer seguiment de si el que t’estàs proposant, s’està fent realitat i per tant, està sent efectiu o, si per contra, necessita modificar-se o canviar per concret el mètode d’ocupació.

 

Assolible

 

Els objectius que et marques en la teva estratègia de màrqueting, sempre han de ser assolibles i realistes. Les expectatives que t’estàs plantejant són massa altes? És molt important que t’ajustis a la realitat per a aconseguir resultats visibles!

 

Rellevant

 

Com d’importants són els objectius plantejats per al pla de màrqueting? Has de tenir en compte la rellevància de cada objectiu per a poder complir-ho de la forma més específica possible.

 

Temporal

 

El fet de tenir en compte un calendari ben planificat amb les dates concretes (dies, mesos o anys) en què es duran a terme els objectius plantejats, és molt important si vols arribar en un temps delimitat a les teves metes.

 

smart

 

Conclusions

 

Així que ja saps! Si vols aconseguir els objectius als quals vols arribar, d’una forma més ràpida, fàcil i intel·ligent, no has de passar per alt aquest concepte tan important en el món del màrqueting, ja que amb ell podràs arribar allí on et proposis!

Si t’ha resultat interessant aquest article, no dubtis a deixar-nos un comentari!

Tens algun dubte? Contacta amb nosaltres.

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.