Blog

Què és un buyer persona i per què és tan important per a la teva empresa

by | 28 desembre 2021 | Botigues Online, Màrqueting Digital

El buyer persona té un paper fonamental per a definir correctament al públic objectiu a qui et vulguis dirigir. Tant és així, que si a la teva empresa comptes amb una estratègia de màrqueting, abans has d’haver creat un perfil de client ideal, perquè l’estratègia sigui un èxit.

Això es correspon al conegut com buyer persona, però què és realment un buyer persona i per què és tan important per a la teva estratègia i empresa en general?

Continua llegint i descobreix-ho!

buyer

 

Què és un buyer persona

 

Buyer persona és una representació fictícia de qui seria el teu client ideal. Es basa en la personificació del client perfecte al qual van dirigits els serveis i productes que ofereix la teva marca. Per a crear-ho, es necessita comptar amb diversos passos previs que t’ajudaran a trobar aquell perfil que més s’adapti a les necessitats que vol satisfer la teva empresa.

Per exemple, si tens una empresa de productes de cosmètica eco-friendly, el teu perfil de client ideal serien principalment dones adultes, que tinguin una estabilitat econòmica, que romanguin a una classe mitjana-alta, que necessitin consumir productes per a combatre els signes de l’edat i que a causa de tenir una vida bastant ocupada, tendeixen a informar-se en moments de relax, com per exemple, a la nit. A això s’arriba gràcies a una anàlisi i estudi previ per a saber qui necessita el producte que ofereixes, com poden arribar a ell, a què es dediquen, quines són les seves principals preocupacions, pors i somnis i de quina manera s’informen per a rebre la publicitat que vols mostrar-li.

A continuació sabrem com crear un perfil de buyer persona! No t’ho perdis!

 

comprar

 

Com crear un buyer persona

 

Definir a un perfil ideal de client no és una tasca fàcil però això t’ajudarà a concretar millor la teva estratègia de màrqueting i les teves campanyes publicitàries. Així que, no et perdis com crear un buyer persona:

 

Coneix al teu client

El més important en el moment de crear un buyer persona és tenir molt clar qui podria ser el teu client ideal. Per això, has de posar-te a la pell de la persona que necessitaria el producte o servei que ofereixes, i començar a detallar el perfil que més s’identificaria amb ell o ella. A quin gènere pertany?, quina edat té?, a què es dedica?, quines preocupacions li predominen?, on viu?, quins gustos té?, per on es mou?, quins canals utilitza per a informar-se?, com arriba a això?, quin problema pot solucionar-li el producte que li ofereixo?, entre altres.

 

Determinar la seva situació

Un element fonamental en el moment de crear un buyer persona és saber en quina situació es troba. És a dir, està treballant?, i si és així, a què es dedica?, què necessita per al seu dia a dia?, a quina classe social-econòmica pertany?, té descendència? etc. Això t’ajudarà molt en el moment de determinar els canals que has d’usar per a comunicar-te amb ells o elles, els preus que pots oferir-los i podràs entendre millor les seves necessitats per a poder dirigir-te a ells.

 

Saber on es troba

A l’hora de definir el buyer persona és clau saber on es troba el perfil o perfils de clients ideals de la teva marca. És a dir, has de definir molt bé les seves dades demogràfiques i la seva ubicació específica per a poder segmentar bé els diferents llocs on estiguin establerts. Això també podrà definir aquells obstacles als quals es poden trobar els teus clients potencials en el moment d’adquirir el teu producte, perquè per exemple, no és el mateix viure en una ciutat que en un poble, ja que en un poble potser resulta més dificultós aconseguir allò que ofereix la teva marca.

 

Definir les seves necessitats, objectius i metes

Una de les coses més importants en el moment de definir un buyer persona és que et posis a la seva pell. Has de ser bastant empàtic i analitzar molt bé diferents aspectes de la seva mentalitat que ni que no ho sembli, són bastant rellevants. Quins són els seus objectius?, quines preocupacions tenen?, a quins reptes han d’enfrontar-se?, amb què somien?, quines metes volen aconseguir?. Això et permetrà connectar d’una forma més sòlida amb ells i descobriràs quina és la millor forma per a comunicar-te amb ells. Per exemple, si la teva empresa es dedica a la gastronomia saludable, segurament el teu client ideal està somiant a tenir un cos deu i romandre sa. Això t’ajuda a definir molt bé la teva estratègia de màrqueting i com pots dirigir-te a ells per a oferir-los precisament allò que estan buscant.

 

Descobreix com pots ajudar-ho

Quan tinguis la resposta a moltes de les preguntes que t’has plantejat, ja tindràs una idea de com pots satisfer les seves necessitats de la millor forma. Això t’ajudarà a definir i redactar un missatge eficaç que respongui a solucionar aquells problemes que més el preocupin o que l’ajudin a complir les metes que està somiant.

 

Per què és tan important per a la teva empresa

 

Gràcies a un buyer persona ben planejat, podràs crear i planificar contingut que sigui interessant per al teu públic objectiu i a més, podràs personalitzar el missatge que vulguis transmetre segons les característiques dels teus segments d’audiències. Per exemple, si et vols dirigir a persones joves i de mitjana edat, dins de la teva estratègia de màrqueting digital hauràs de comptar amb les xarxes socials, ja que són l’eina de comunicació més usada entre aquests rangs d’edat.

 

shopping

 

Conclusions

 

El fet de crear un buyer persona et donarà molts beneficis, ja que t’ajudarà a entendre millor als teus clients potencials, sabràs com comunicar-te correctament amb ells i quines estratègies has d’usar, coneixeràs les seves necessitats, comportaments, preocupacions i tindràs a mà el tipus de servei que has d’oferir-li per a satisfer les seves demandes principals.

D’aquesta manera, sabràs com dirigir-te a ell o ella perquè es creï un impacte directe als productes que li ofereixes i perquè puguin decantar-se per consumir la teva marca.

Et recomanem que en el moment de crear la teva estratègia de màrqueting, comptis amb un equip de professionals que t’ajudin i assessorin per a triar aquelles accions i tècniques que més s’adapten a les teves necessitats i a les dels teus clients ideals. D’aquesta manera, com hauràs fet un estudi previ del perfil ideal del teu client, no et perdràs cap venda! Client feliç, venedor encara més.

Si t’ha agradat aquest article, no dubtis a deixar comentaris i segueix-nos en les nostres xarxes socials per a no perdre’t cap novetat!

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *