Blog

Què és un chatbot, per a què serveix i avantatges

by | 10 agost 2022 | Màrqueting Digital

Si ets usuari o usuària habitual d’Internet, segur que en diverses ocasions t’ha aparegut una petita finestra emergent (normalment en alguna de les cantonades de la teva pantalla) amb un xat amb la típica pregunta: ‘’Necessites la nostra ajuda?’’ o ‘’Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres. Li respondrem al més aviat possible’’.

Doncs has de saber que aquests i molts més, són alguns exemples de chatbots, el futur de la comunicació digital. Però què és en realitat un chatbot, per a què serveix o quins són els avantatges de comptar amb aquesta acció de màrqueting en la teva empresa?

T’ho expliquem a continuació!

 

chatbot

 

Què és un chatbot

 

Com ja hauràs llegit anteriorment, els chatbots són com a finestres emergents que apareixen per a mantenir converses i per a oferir respostes immediates. Però d’on són originaris els chatbots?

L’origen dels chatbots està en els ‘’bots’’, softwares creats per a automatitzar els processos que es desenvolupen sense la necessitat que intervingui una persona humana. És a dir, que apareixen de manera automàtica per a poder oferir un millor servei a l’usuari del lloc web, xarxa social o aplicació i per a facilitar-li la tasca de comunicar-se amb el servei tècnic o amb la marca com a tal.

En els anys 50, ja es va començar a desenvolupar aquest concepte amb el científic i matemàtic Alan Turing, un dels pares de la informàtica moderna i qui va crear la hipòtesi per a conèixer si els ordinadors en realitat podien (o no) mantenir una conversa amb els humans.

Després, amb l’avanç tecnològic, s’ha anat millorant el mètode de chatbot i s’han anat adquirint millores i noves capacitats per a desxifrar converses molt més complexes que les simples paraules clau que solament es podien desxifrar al principi.

És a dir, que és una tècnica molt útil per a crear engagement i per a poder aconseguir resposta de manera fàcil, ràpida i eficaç.

 

chatbot

 

Avantatges dels chatbots

 

Una dels avantatges més interessants dels chatbots és la qualitat del servei que pot arribar a oferir una empresa als seus clients, seguidors i consumidors.

Com diuen moltes persones, el chatbot és com el soci perfecte per a promocionar productes i serveis i per a enviar notificacions d’assistència immediata als usuaris interessats en el teu negoci.

Permet oferir informació al client durant les 24 hores del dia i resol tots els seus problemes, suggeriments, preguntes i queixes de manera automàtica i immediata sense necessitat d’intermediaris.

 

bot

 

Conclusions

 

Vols aconseguir que el teu client/a aconsegueixi una experiència positiva amb la teva marca i no perdre’t cap venda? El chatbot és una de les accions més recurrents si això és el que estàs desitjant.

Necessites ajuda en l’àmbit del màrqueting digital i les últimes tecnologies? Contacta amb nosaltres. T’ajudarem a fer realitat les teves metes corporatives.

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *