Blog

Què és un community manager i quines funcions té dins de la teva empresa

by | 23 desembre 2021 | Internet, Màrqueting Digital, Xarxes Socials

Per a promocionar la teva marca a xarxes socials és imprescindible el paper del community manager per a arribar a aquells usuaris que puguin estar interessats en els serveis i productes que ofereix la teva empresa.

Però què és realment un community manager i quines funcions té dins de la teva empresa? Doncs continua llegint, que t’ho expliquem!

 

community manager

 

Què és un community manager

 

El community manager és la persona encarregada de gestionar les xarxes socials de la teva empresa o entitat i qui crea contingut atractiu que defineixi els valors de la teva marca per a arribar a més clients potencials.

 

Què fa un community manager

 

A través d’un pla estratègic d’accions de màrqueting digital, s’elabora un pla social media que et pugui generar beneficis i que sigui rendible en funció dels objectius principals de la teva empresa.

El community manager analitza els diferents perfils de clients potencials de la teva marca i quan ja té ben definit el seu target principal, planeja una programació ben estructurada i estudiada del contingut que es vol publicar segons el sector de població al qual es dirigeix. Per exemple, si la teva empresa ofereix roba al sector femení, crearà contingut que cridi l’atenció a dones que es trobin en xarxes socials i a les quals pugui interessar el producte que vens.

A més, dins de les seves tasques també hi ha el fet de mantenir relacions estables i duradores amb els teus clients i seguidors. Què fa per a aconseguir-ho? Doncs contesta comentaris i preguntes de manera ràpida i efectiva, fomentant la interactivitat i proximitat amb els clients. És molt important cuidar-los i a part, això també ajudarà a fidelitzar-los i a que facin bones valoracions sobre el teu negoci.

 

funciones del community manager

 

Funcions principals del community manager

 

 

1.Augmentar beneficis

Gràcies a un pla de comunicació estratègic ben estudiat, el community manager adapta les accions de màrqueting segons les necessitats de la teva empresa. La promoció de la teva marca a través de xarxes socials, és imprescindible avui dia ja que la major part de la població compta amb un perfil registrat a xarxes i això pot ajudar-te a generar molts beneficis per a la teva marca.

 

2.Augmentar la visibilitat de la marca

Desitges donar-li més visibilitat a la teva marca? És molt important comptar amb un community manager que creï contingut de qualitat i amb valor afegit perquè ningú pugui resistir-se a allò que ofereixes. A més, també influirà notablement en el posicionament SEO i al trànsit orgànic cap al teu lloc web. (En aquest article et detallem alguns beneficis del posicionament SEO i perquè és tan important per a la teva empresa.)

 

3.Fidelització de clients

Gràcies a l’eficiència del community manager en quant al fet de contestar suggeriments, preguntes i comentaris dels clients, aquests valoren molt efectivament que l’empresa els faciliti solucions ràpides i efectives i contribuirà a fidelizar-los i al fet que es decantin per la teva empresa davant de les altres del sector.

 

4.Arribar a més clients

Un dels grans beneficis que tenen les xarxes socials, és que no tenen fronteres i per tant, podem connectar amb tothom. Això et pot generar múltiples beneficis per a oferir els teus productes i serveis a més clients, sense importar on es trobin. Et recomanem que també comptis amb una botiga online  perquè la zona on es trobin els teus clients potencials, no sigui un impediment per a poder consumir i comprar en la teva empresa. Aquí t’expliquem alguns consells per a crear una botiga online d’èxit.

 

5-Anàlisi estadística

Una altra cosa que fa el community manager és analitzar les mètriques estadístiques de les teves xarxes socials per a saber si l’estratègia està funcionant correctament. Si no està donant els fruits que es desitgen, es planeja un altre pla que pugui generar més beneficis al teu negoci. Tot i això, si el pla està funcionant bé, s’intenta continuar treballant les mateixes estratègies i buscant aplicar millores constantment per arribar a ser els millors del sector.

manager

 

Conclusions

 

Si vols arribar a més clients i aconseguir beneficis reals per a la teva marca, has de comptar amb un community manager per a poder arribar el més ràpid possible als teus objectius i metes.

Estàs buscant un equip de professionals del màrqueting digital que comptin amb servei de community management? Aquí et deixem el seu contacte.

Si creus que t’ha estat útil aquesta informació, no dubtis a deixar comentaris i seguir-nos a les nostres xarxes socials per a no perdre’t cap novetat.

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *