Blog

Què és Youtube, motius del seu gran èxit i alguns formats

by | 04 gener 2022 | Màrqueting Digital, Xarxes Socials

Youtube ha liderat la llista de plataformes socials de vídeos en línia fins al moment. Segur que has reproduït més de dues vegades algun dels seus continguts audiovisuals per a poder informar-te de qualsevol àmbit o per a entretenir-te. Hi ha persones que ho usen ‘’de fons’’ mentre escolten música, unes altres que prefereixen passar-se la tarda mirant documentals, i altres que estan esperant amb ganes que els seus influencers o youtubers preferits publiquin continguts de manera regular. Aquesta plataforma social compta amb milions d’usuaris que comparteixen vídeos en tot moment, cosa que fa molt impossible poder arribar a mirar-los tots d’una tirada! Ni en una vida sencera podríem aconseguir mirar-los tots!

youtube

Què és Youtube

 

La plataforma de Youtube va sorgir l’any 2005 amb la finalitat de permetre compartir, editar, publicar i visualitzar vídeos de manera pública i perquè els diferents usuaris puguin interactuar entre ells.

El primer vídeo el van publicar els creadors d’aquesta plataforma el mateix any de la seva creació, i portava per títol ‘’Me at the zoo’’, cosa que ja denominava una mica de quin tipus serien els continguts que se solen compartir en aquesta xarxa social. Experiències personals, persones explicant les seves vivències, gent mostrant els seus hobbies o compartint les seves rutines diàries són alguns dels vídeos que més abunden en aquesta xarxa.

Tant és així, que dels propis vídeos testimonials de persones, ha nascut la coneguda tendència d’ ‘’els youtubers’’, persones que expliquen la seva vida com a forma d’entreteniment als diferents usuaris i també per a poder generar beneficis econòmics gràcies a les visualitzacions que aconsegueixen.

videos de youtube

 

Motius d’èxit de Youtube

 

Per què Youtube ha aconseguit tant d’èxit? Per què aquesta plataforma ha crescut tan ràpid? Perquè gràcies a ella, es poden recomanar vídeos, pots compartir continguts a través d’enllaços directes, et permet escriure comentaris i interactuar amb altres usuaris, pots incorporar videos a altres pàgines i llocs web i una de les coses més importants amb les quals pot beneficiar-te: monetitza els vídeos que publiques.

Encara no estàs usant Youtube com a estratègia per a arribar a més persones? Continua llegint i descobreix alguns dels formats que pots emprar en aquesta plataforma.

 

éxito en youtube

 

5 Formats a Youtube

 

Youtube et permet crear continguts a través de diferents formats. Els coneguts ‘’Youtubers’’, els utilitzen per a poder comunicar-se millor amb els seus usuaris, però quins formats existeixen? Ho descobrim a continuació:

 

1. Video testimonial

El punt de partida del video testimonial és el testimoniatge de l’usuari o usuària, parlant davant de càmera i normalment, sense editar molt els continguts, perquè sembli més natural. És el format per excel·lència per als youtubers, els qui expliquen les seves històries per a captivar, cridar l’atenci pró i connectar amb l’audiència. D’aquesta manera, mostren les seves esferes més íntimes i creen una relació cercana (que a vegades sembla fins i tot, d’amistat) amb els receptors, fins que a poc a poc, es va creant una comunitat.

 

video youtube

 

 

2. Haul i Unboxing

Els haul o unboxing són vídeos que mostren a una persona que acaba de comprar un producte i va mostrant els seus detalls mentre va explicant, per a què s’usa, on l’ha adquirit, i tots els seus avantatges i desavantatges amb la finalitat d’influenciar a la compra d’aquest, a l’audiència que visualitza el vídeo. Aquest format és molt important per al màrqueting, perquè un client pot decantar-se definitivament a realitzar l’acció de compra d’un producte o servei, gràcies a aquesta mena de vídeos.

 

unboxing

 

 

3. Habilitats artístiques

Qui no ha vist alguna vegada algún vídeo en el qual es mostren persones duent a terme les seves habilitats artístiques? Perquè un dels formats més habituals de Youtube, és aquest, on molts usuaris recullen tot el que saben fer, en quant a talents, ja sigui tocar instruments, cantar, dibuixar, pintar o altres.

 

guitarra

 

 

4. Carpools

Si tens un cotxe i el més important: el permís de conduir, pots gravar un ‘’carpool’’ i publicar-lo a Youtube. Es tracta d’un format de vídeo en el qual es mostra una o diverses persones explicant qualsevol cosa o mantenint una conversa, mentre un d’ells està conduint. És un format ideal per a entretenir i alhora, mantenir-se informat de la informació que pots extreure d’aquesta conversa ‘’íntima’’ que pot entaular la gent dins d’un cotxe. Aquí et mostrem un exemple de carpool, on s’entrevista a la cantant Adele.

 

carpool

 

5. Lip-dub

El lip-dub és un dels formats en el qual el vídeo, la música, Internet i la participació ‘’multitudinària’’ dels usuaris, s’engloben en un mateix lloc. En ells es mostra la participació de moltes persones que estan sent filmades per un únic pla seqüència, i on s’elimina el so ambient i se substitueix per una cançó del moment. El lip-dub ha estat molt usat, sobretot en els darrers anys, en projectes audiovisuals, promocions de col·lectius, moviments socials, graduacions, entre altres.

 

lipdub

 

Conclusions

 

Ara que ja coneixes alguns dels formats de Youtube i els motius del seu gran èxit, per què no et deixes portar pel teu esperit creatiu i comences a crear contingut destinat per a aquesta plataforma?

Si comptes amb professionals del sector del màrqueting digital, poden ajudar-te a gestionar les teves xarxes socials de la forma més adequada i això et generarà molts beneficis. (Ja has vist que un dels avantatges de Youtube és que es poden arribar a monetitzar els vídeos!)

Si encara et queda algun dubte, contacta amb nosaltres. T’assessorarem encantats!

Si t’ha agradat l’article, no dubtis a deixar comentaris i seguir-nos en les nostres xarxes socials.

 

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.