Blog

Què són els hashtags, beneficis d’aplicar-los a la teva estratègia de màrqueting i els més utilitzats

by | 02 febrer 2022 | Internet, Màrqueting Digital, Xarxes Socials

No importa ll’edat que tinguis, segur que hauràs vist aquest símbol ‘’#’’ en moltes ocasions. Si tens més de 30 anys, de ben segur que ho vas veure per primera vegada en el teu telèfon mòbil i ho coneixies com el típic ‘’coixinet’’ o ‘’almohadilla’’. Però si bé, ets un nadiu digital o de la generació Z, et resultarà més familiar veure-ho a Internet i ho coneixeràs com a ”hashtag”.

Però què són els hashtags i quins beneficis et regala el fet d’utilitzar-los correctament a la teva estratègia de màrqueting digital?

 

tags

 

Què és un hashtag

 

El hashtag, tal com el seu nom indica, és un tipus d’etiqueta especial que s’utilitza en el món d’Internet per a etiquetar qualsevol concepte, paraula o número perquè es puguin filtrar els continguts, segons el nom que decidim posar-li. Això sí, perquè es creï una etiqueta correcta, no has de posar espais entre paraules. Per exemple, si decideixes crear un filtre dels teus últims productes adquirits, pots posar: #ProductosRecentes. Tal com pots veure, has d’escriure les diferents paraules que vulguis de manera conjunta i sense espais entre mig.

Si utilitzes qualsevol hashtag, provocaràs que qualsevol persona que decideixi buscar continguts a partir de la mateixa etiqueta que has utilitzat tu, se li faciliti una cerca més ràpida sobre aquesta mateixa temàtica i per tant, trobi d’una forma més efectiva, qualsevol imatge, comentari o vídeo que es filtri per aquesta classificació.

 

hashtags

 

Beneficis d’aplicar el hashtag a la teva estratègia de màrqueting digital

 

Les etiquetes en el món del màrqueting són clau per a aconseguir arribar a més persones i per tant, augmentar la teva llista de seguidors i clients. Però anem a descobrir altres dels avantatges d’utilitzar el hashtag en la teva estratègia de màrqueting digital!

 

Major abast

Com has llegit, si utilitzes el hashtag aconseguiràs un major abast, ja que tots els usuaris que estiguin interessats en la teva temàtica, podran arribar més ràpid al contingut que comparteixes, i per tant, també augmentaràs la visibilitat de la teva marca.

 

Més interacció

Si augmentes la visibilitat, també incrementaràs la interacció, ja que la gent que busqui aquesta etiqueta determinada, és perquè estan interessats a saber més sobre aquest àmbit en concret o que simplement, els encanta i volen saber més. Per això, els comentaris i m’agrades et plouran a bots i barrals!

 

Anàlisi ràpid i efectiu

Gràcies a l’etiqueta també tindràs a mà la informació del teu negoci a un sol clic, ja que podràs conèixer tot el que pensen les persones sobre la teva marca, o què han compartit relacionat amb l’etiqueta que et defineix. Per això, podràs realitzar una anàlisi ràpida accedint a l’etiqueta que has creat. Per exemple, una bona estratègia de màrqueting que utilitzen Risto Mejide i Laura Escanes, en tot el contingut de la seva relació, és l’etiqueta #toelrato. Una expressió diferent, i que els caracteritza específicament a ells dos. Per això, si un seguidor seu posa la mateixa etiqueta, ja se sap que va destinat a ells. Has de ser creatiu i buscar una etiqueta diferent i original, que defineixi el teu negoci clarament i que et distingeixi dels altres.

etiqueta instagram

 

Hashtags més utilitzats a Instagram

 

Si no et defineix cap etiqueta en concret, però vols arribar a més persones, no et perdis el que ve a continuació!

Et deixem un llistat de les 5 etiquetes que més s’utilitzen a Instagram a nivell mundial i que per tant, has d’usar si vols aconseguir una esfera més àmplia de likes i seguidors!

#love

#instagood

#photooftheday

#nofilter

#igers

etiqueta

 

Conclusions

Si saps una miqueta d’anglès, et pots fer una idea que ’hash’’ significa coixinet i tag ‘’etiqueta’’. Per això, ni més ni menys, l’etiqueta es tracta d’una mena de ‘’eina’’ clau per a etiquetar d’una forma ràpida qualsevol contingut que compartim a Internet.

Pensa una etiqueta diferent i original que defineixi a la teva empresa o allò que fas i diferencia’t de la competència!

Deixa en comentaris algunes de les etiquetes que usaries en el teu negoci i segueix-nos a les nostres xarxes socials per no perdre’t res!

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *