Blog

Què son els motion graphics i tècniques usades

by | 12 juliol 2022 | Curiositats del món digital

Si et dediques al món del disseny gràfic o l’animació digital, segur que ja saps alguna cosa sobre els motion graphics, però si és la primera vegada que llegeixes alguna cosa sobre aquest concepte, nosaltres t’expliquem en què consisteix i algunes de les seves tècniques més usades.

 

animacion

 

Què són els motion graphics

 

El concepte de motion graphics fa relativament poc temps que el coneixem. No obstant això, ja fa molts anys que existeixen tècniques similars. Recordes els quaderns que quan passaves les pàgines, es reproduïa una imatge en moviment? Doncs aquest podria ser un bon exemple.

Un motion graphics en moviment pot ser tant un vídeo d’animació com títols, imatges, paraules, logotips, fotografies o colors que es creen a partir de la il·lusió del moviment. 

La primera persona que va parlar sobre aquest terme va ser John Whitney, un dels pares de l’animació gràfica que va treballar en diverses pel·lícules conegudes, com per exemple ‘’Vértigo’’ d’Alfred Hitchcock al 1958 o qui va crear els crèdits de ‘’Ciudadano Kane’’.

Grans èxits del món cinematogràfic que no haguessin estat el mateix sense els motion graphics, els complements perfectes per a aconseguir els resultats més esperats en qualsevol projecte audiovisual. 

 

design

 

Tècniques de motion graphics

 

Coneixes algunes de les tècniques més usades en l’àmbit motion graphics? Aquí te’n expliquem algunes!

 

Stop Motion

 

Stop Motion és potser una de les tècniques d’animació més antigues, ja que s’aconsegueix a través d’imatges fixes en format successiu. Un bon exemple serien els típics dibuixos animats que sembla que estiguin fets de ‘’plastilina’’, com és el cas del Pingu.

 

Kinetic Motion Graphics

 

Kinetic Motion Graphics és una tècnica de combinació entre imatges, text i so i és possiblement una de les més conegudes entre tots perquè és la més usada en pel·lícules, vídeos corporatius, vídeos de presentació o crèdits. 

 

Tipografia cinètica 

 

La tipografia cinètica és molt similar a l’anterior, ja que també juga amb la combinació de text i imatge. Moltes vegades sembla antiga, pel seu format ‘’vintage’’ i normalment va acompanyada de música per a fer els ‘’openings’’ de moltes sèries i sobretot, de documentals.

motion graphics

Conclusions

 

Si no coneixies el concepte de motion graphic, ja no pots dir el mateix. 

Si t’ha resultat interessant aquest article, deixa un comentari i segueix-nos a xarxes socials per a no perdre’t res.

Vols més informació sobre aquest àmbit? Contacta amb nosaltres.

 

Què és Metricool i per a què serveix

Què és Metricool i per a què serveix

Si et dediques al màrqueting digital, ja sabràs què és Metricool, si no ho saps, et convidem que llegeixis aquest article per a descobrir-ho. [Entra] ✅

Tipus de productes publicitaris

Tipus de productes publicitaris

Si et dediques al món del màrqueting i la publicitat, coneix els diferents tipus de productes publicitaris que existeixen! ✅

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.