Blog

Què són les 4C del Màrqueting i quin és el seu origen

by | 26 maig 2022 | Màrqueting Digital

Si ets un lector habitual del nostre Blog, hauràs llegit alguna cosa sobre les 4P o les 7P del Màrqueting. No obstant això, en aquest article et parlarem sobre les 4C. 

Sembla el mateix concepte que les 4P però no ho és, ja que les 4P del Màrqueting han anat transformant-se en el temps fins a arribar a les 4C. Conceptes similars, però amb diferent evolució.

marketing mix

 

Quines són les 4C del Màrqueting

 

Les estratègies de màrqueting han anat canviant en el temps i a la vegada, s’ha passat de vendre qualsevol producte a qualsevol persona, a centrar-se específicament en allò que desitgen els clients.

Per tant, per a les 4C el client té un paper molt important i això es deu al fet que les 4C responen als següents quatre punts fonamentals:

 

estrategia de marketing

 

Client

 

El client a les 4P seria el ‘’producte’’. Ara ja no és tan important el producte, sinó que ho és més el públic objectiu. És essencial estudiar tot el que necessita el consumidor per a conèixer què desitja, què necessita, com pot accedir al teu producte o servei o per quins canals ho comprarà per a tenir una idea de com podràs oferir-li justament el què està buscant.

 

Cost

 

El que en el màrqueting tradicional es coneix com a ‘’preu’’, en les 4C és ‘’Cost’’. Aquest concepte fa referència a quant pagarà el teu client per allò que li estàs oferint. Per això has de preguntar-te ‘’quin preu cobraràs al teu client?’’, ‘’el preu és racional i assequible?’’, et sortirà rendible per a l’empresa?, entre altres. Posa’t a la pell de la teva audiència per a saber quant estan disposats a pagar!

 

Conveniència

 

La conveniència seria el ‘’Place’’ de les 4P. Posa l’accent a la comoditat del client en el moment d’accedir al producte o servei de la teva marca. Per això és necessari oferir els articles en llocs convenients per al consumidor ideal i simplificar el procés de compra, perquè sigui el més còmode possible i perquè ho valori positivament. 

 

Comunicació

 

La comunicació seria la ‘’Promoció’’ en les 4P. Respon a la necessitat que té el client a comunicar-se amb la marca. Dins d’aquest punt també entra el fet de crear contingut atractiu que cridi l’atenció al públic objectiu al qual et dirigeixes. Com? Doncs per exemple, a través de les teves xarxes socials corporatives.

 

4c

 

Conclusions

 

Coneixies les 4P i les 4C del màrqueting? Esperem que t’hagi estat útil aquest article i que en la teva pròxima estratègia enfoquis les accions a respondre aquestes 4C tan importants en l’actualitat. 

Si necessites ajuda per a promocionar la teva marca i aconseguir més vendes i clients, et podem ajudar!

Contacta amb nosaltres si necessites un canvi en la teva empresa.

 

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *