Blog

Qui són la Generació Z i 5 característiques que els representen

by | 20 gener 2022 | Curiositats del món digital, Internet, Últimes tecnologies

L’aparició d’Internet i el desenvolupament de les noves tecnologies han generat una gran transformació en la societat actual. Tant és així , que ha afectat a la nostra majoria d’àmbits, començant pel nostre dia a dia, el qual l’hem adaptat totalment davant aquesta irrupció i revolució digital.

Aquests canvis, han aportat un abans i un després generacional, ja que fa no més de 30 anys, encara no tothom estava familiaritzat amb les noves tecnologies. Però tot això ha canviat! Tot i que, fins a quin punt? Anem a descobrir-ho!

últimas tecnologías

 

Què és la generació Z

 

Aquesta era digital és caracteritzada per la vertiginosa forma de transmissió i circulació d’informació i continguts. Aquests factors s’han dut a terme per la multiplicació d’accessos que disposem els individus en qualsevol suport i dispositiu tecnològic. S’hi destaca la Generació Z, o també coneguts com centennials! La societat qui neix alfabetitzada en termes tecnològics i que manté una relació d’afecte amb els dispositius digitals a causa de la multiplicació de formes d’accès que disposem tots els individus a qualsevol suport i dispositiu tecnològic des que arribem a aquest món.

És a dir, que si estàs llegint això i has nascut entre els anys 90 i l’actualitat, tu també pertanys a aquesta Generació Z!

Però quines característiques defineixen a les persones nascudes en aquesta Generació? Continua llegint!

 

generació z

 

5 Característiques de la Generació Z

 

De ben segur que si coneixes algú que ha nascut a partir dels 90, haurà dit més d’algun cop que no pot viure sense Internet! I és que, és totalment normal! Han nascut gairebé amb un Router sota el braç!

Aquí hi tens algunes de les característiques que comparteixen!

 

1. Nadius digitals

Com ja has llegit, els centennials han nascut familiaritzant-se al màxim amb les noves tecnologies. Per això se’ls coneix com a nadius digitals, perquè no coneixen el món sense pantalles, sense telèfons mòbils o sense xarxes socials. Estan connectats gairebé tot el dia, i coneixen Internet com si fos part de la família! Ara bé, si es queden sense Wi-Fi en algun moment, ja han begut oli!

 

2. Multitask

Son multitask i multidispositius, és a dir, poden estar connectats fins a 5 dispositius a la vegada, ja que la seva dependència per les últimes tecnologies i el seu gran vincle amb el món digital, fan que estiguin totalment acostumats a utilitzar múltiples aparells al mateix moment i per tant, rebre informació de diverses fonts.

 

3.Autodidactes i autosuficients

Ningú els ha ensenyat a com s’ha d’utilitzar els diferents dispositius tecnològics. Ho han après tot ells i elles des de ben petits. Per això se’ls coneix com a autodidactes i autosuficients.

 

4.Impacients

El fet d’haver tingut des de sempre, la informació al moment que l’han necessitat a causa de la vertiginosa forma en que es mou Internet, fa que sigui una generació impacient. No els hi agrada esperar i ho volen tot de forma immediata, ja que amb les últimes tecnologies, ho han aconseguit tot de manera fàcil i ràpida.

 

5. Respecten la diversitat

Les persones que formen part de la Generació Z han nascut en un món globalitzat i amb una gran diversitat cultural, el que provoca que respectin i que entenguin la diversitat des del primer moment, ja que s’han relacionat des de sempre amb tot tipus de cultures i persones i per sort, tenen una ment totalment oberta i inclusiva.

 

generació z

Conclusions

 

Si et pensaves que la Generació Z es referia a alguna mena de generació de robots gegants, on hi aniria molt bé el conegut Mazinger Z, anaves equivocat/da! Tot i que, si pertanys a la Generació Z possiblement ja no coneguis a Mazinger Z, ja que el seu primer capítol va ser al 1972 i encara et faltaven alguns anyets per arribar a aquest món! Si no saps de qui t’estem parlant, aquí t’ho explica d’allò més bé!

Tot i això, si vas néixer a partir dels 90, segur que tindràs algunes de les característiques que has llegit a aquest article!

Si t’ha semblat interessant, deixa un comentari i comparteix aquesta publicació a aquelles persones que creus que els hi podria agradar!

Per a més informació, contacta amb nosaltres i segueix-nos a les nostres xarxes socials!

Què és Metricool i per a què serveix

Què és Metricool i per a què serveix

Si et dediques al màrqueting digital, ja sabràs què és Metricool, si no ho saps, et convidem que llegeixis aquest article per a descobrir-ho. [Entra] ✅

Tipus de productes publicitaris

Tipus de productes publicitaris

Si et dediques al món del màrqueting i la publicitat, coneix els diferents tipus de productes publicitaris que existeixen! ✅

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.