Blog

Reels d’Instagram: Què és i 7 idees per a triomfar en el teu sector

by | 28 desembre 2021 | Internet, Màrqueting Digital, Xarxes Socials

Si tens Instagram hauràs vist que moltes empreses compten amb Reels com a manera de crear contingut entretingut i alhora, que tingui valor afegit i serveixi per a informar sobre la marca o simplement, com a forma de publicitat diferent a la tradicional i a les altres vistes a Internet.

Però, què és realment Reels i quines idees pots adaptar a aquest format?

 

que es reel

 

Què és Reels d’Instagram

 

Reels és una eina que està dins de la xarxa social d’Instagram i que permet a l’usuari pujar vídeos de fins a 15 segons de durada amb filtres i música. El diferent entre Reels i un vídeo normal és que la primera opció et permet crear vídeos com a TikTok, és a dir, que pots anar gravant uns segons, parar el vídeo quan vulguis i continuar l’enregistrament. Això fa que es creï el vídeo amb els talls fets, sense que faci falta passar-lo per un editor perquè vagi empegant els diferents trossos gravats.

Aquesta opció et permet crear la sensació que t’estàs canviant de roba, que desapareixes i tornes a aparèixer, o que mostres el teu producte com per art de màgia, entre altres coses més. En definitiva, és l’eina que necessites per a començar a crear contingut que sorprengui al teu seguidor gràcies a aquest efecte ‘’màgic’’, amè, divertit i creatiu!

Continua llegint si vols saber algunes idees de Reels!

 

gravar video

 

8 idees per a compartir en Reels d’Instagram

 

Presentació

El Reels és una molt bona opció per a presentar la teva marca, l’equip de professionals que la formen o els valors principals que fomenti. Si t’estàs iniciant a l’ús d’aquesta eina o bé ho estàs fent en el teu nou negoci, és el format que necessites perquè la gent conegui qui hi ha darrere del perfil (i per tant, també de la marca) i serà una manera d’humanitzar a l’equip de professionals perquè els seguidors es familiaritzin amb vosaltres i us vegin pròxims a ells i reals.

 

Vendre el teu producte de manera divertida

Si tens una empresa, Instagram és fonamental per a mostrar els teus productes i serveis gràcies al gran nombre de perfils als quals aconsegueixen les publicacions, ja que en aquesta xarxa no hi ha fronteres que valguin i pots arribar a tothom. Reels et dóna l’oportunitat d’ensenyar tots aquells productes i serveis que ofereixes d’una forma divertida i original. Precisament, el que estan buscant els teus followers: que l’entretinguis i alhora, l’informis de totes les novetats de la teva marca d’una forma diferent.

 

Consells i Recomanacions

Reels et dóna l’oportunitat de compartir consells i recomanacions que puguin ser útils per al teu públic. És important que en el moment de crear contingut, et posis a la pell del teu client per a saber si li podria interessar o resultar profitós. Per exemple, si el teu sector és l’estètica, pots donar consells de productes que puguin servir-li, rutines facials i corporals o recomanacions per a problemes estètics determinats. Si en canvi, et dediques al sector de l’automoció, una forma eficaç de retenir als usuaris seria compartir consells de cura del vehicle, de diferents marques d’automòbils, entre altres.

La qüestió és trobar la manera d’entretenir i alhora, informar i vendre la teva marca.

 

rutina diaria

 

Resoldre preguntes freqüents

Molts usuaris d’Instagram, utilitzen els missatges directes o contesten stories de les marques a les quals segueixen, per a realitzar preguntes que puguin sorgir respecte a característiques del producte, formats d’enviament, freqüència d’ús, entre altres. Per això, Reels és una bona estratègia per a resoldre totes aquelles preguntes freqüents que més predominen entre els teus clients potencials, ja que el fet de mostrar-se davant de càmera, és un punt clau perquè la informació que vols transmetre arribi d’una forma més pròxima al teu seguidor.

 

Tendències

Els seguidors de la teva marca tindran molt en compte que comparteixis les tendències del sector al qual romanguis, ja que si t’estan seguint, és precisament perquè volen saber més sobre allò a què et dediques. Et recomanem que estiguis al dia de les últimes novetats perquè puguis oferir-los contingut nou i de qualitat.

 

Abans i Després

Si últimament has fet reformes a la teva oficina, has ordenat el teu espai de treball, has canviat la seva decoració, o bé, vols mostrar el canvi en algun dels teus projectes, Reels és una bona manera de mostrar l’abans i després d’allò que vulguis compartir amb els teus clients. Per exemple, si ets perruquer/a pots usar la tècnica de l’abans i després en alguna tallada de cabells o si et dediques al sector de la pintura o les reformes, pots gravar com estava abans, i com ha quedat finalment gràcies al teu excel·lent treball. És una bona manera de vendre allò que ofereixes, i a més, triomfaràs.

 

Tutorial

Amb Reels també pots gravar tutorials per a mostrar com es realitza alguna de les tasques que desenvolupes. Això s’utilitza molt en el sector de la gastronomia, ja que pots compartir receptes d’una forma ràpida, visual i bonica. No obstant això, pots usar-ho en qualsevol sector, ja que és una forma eficaç i a més, podrà resultar útil per als teus seguidors.

 

receta

 

Conclusions

 

Ara que ja coneixes què són els Reels i com pots usar-los, per què no deixes a un costat la vergonya i comences a mostrar-te davant de càmera tal com estan esperant els teus seguidors?

Et recomanem que contactis amb professionals del sector del màrqueting digital perquè puguin assessorar-te i brindar-te les millors opcions i idees per a les teves publicacions.

Si t’ha agradat aquest article, no dubtis a deixar un comentari i seguir-nos en les nostres xarxes socials!

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.