Blog

Spotify: Diferències entre versió gratuïta i premium

by | 10 març 2022 | Internet, Curiositats del món digital, Últimes tecnologies

Si ets usuari de Spotify, potser també vas experimentar la caiguda a nivell mundial que va sofrir fa dos dies (el 8 de març) aquesta plataforma de música streaming.

Tant per als usuaris premium com per als que utilitzen la versió gratuïta, les sessions es tancaven automàticament, tenien problemes de connexió, es bloquejava l’accés i la cerca de cançons, etc. És a dir, un problemón per als qui necessiten reproduir música cada dos per tres!

que es Spotify

Què és Spotify

 

Per als quals no ho sapigueu, Spotify és la plataforma de música líder a nivell internacional i si no tenies ni idea de la seva existència, no et perdis l’article de l’altre dia, en el qual t’expliquem pas a pas de què tracta aquest servei musical i com pots crear una llista de reproducció personalitzada.

reproducciones spotify

 

Versió gratuïta i Spotify Premium

 

Tal com hem comentat, sabies que existeixen dues maneres d’escoltar música i podcasts a Spotify? Hi ha els qui prefereixen no pagar res i tenir algunes restriccions i altres que en canvi, paguen la versió premium per a consumir música de manera il·limitada.

 

Però quins avantatges i desavantatges tenen les dues versions? Anem a descobrir-ho!

 

versión gratuita spotify

Versió gratuïta Spotify

 

A continuació et mostrem què aconsegueixes amb la versió gratuïta de Spotify!

 

Pauses publicitàries

 

Quan estàs escoltant els millors ‘temazos’, sempre hi ha pauses publicitàries que et tallen una miqueta el rotllo però, si estàs acostumat a escoltar la ràdio, ja has de saber en què consisteix.

 

Escoltar de manera aleatòria

 

Vols escoltar una cançó en concret? Hauràs d’esperar que soni automàticament, perquè les reproduccions són aleatòries. Et recomanem que triïs una llista de reproducció d’algun gènere o àlbum que t’agradi i que esperis fins que surti aquesta cançó que tant t’apassiona! Per exemple, si ets un fanàtic d’alguna cançó en concret de Freddy Mercury, el que podries fer és triar un dels àlbums de Queen o posar una llista de rock i esperar que passin algunes cançons per a poder escoltar la que tant t’encanta.

 

Saltar fins a 6 cançons per hora

 

En una hora pots saltar fins a 6 cançons, però el que passa, és que si en passar aquestes 6, encara no has escoltat la cançó que volies, hauràs d’esperar una hora més per a poder saltar les reproduccions.

 

Només amb internet

 

Tens problemes de connexió o estàs sense cobertura? Doncs oblida’t de la música perquè amb la versió gratuïta no podràs escoltar cançons si no estàs connectat a Internet! No obstant això, si saps que pots quedar-te sense connexió o que, per exemple, has de pujar a un avió i t’espera un llarg viatge, pots descarregar-te les cançons des de la versió Spotify d’ordinador.

 

Qualitat de so bàsica

 

La qualitat de so en la versió gratuïta és bàsica, però està bastant bé si utilitzes Spotify a casa teva i ho escoltes individualment, ja que es nota mínimament que la qualitat és bastant normal.

mejores temas spotify

Spotify Premium

 

Anem a descobrir en què consisteix Spotify Premium!

 

Sense anuncis

 

Si tens la versió premium, no hauràs d’escoltar anuncis que t’apareixen en el moment en què estàs més motivat escoltant la cançó que més t’agrada. Què bé, oi?

 

A la carta

 

Una dels millors avantatges de Spotify Premium és que pots escoltar totes les cançons que triïs sense haver d’esperar que apareguin com sí que passa en la versió gratuïta.

 

Saltar cançons sense límits

 

Apareix alguna cançó que no és Sant de la teva devoció? Tranquil/a! Pots saltar-la sense límits i pots anar corrent a triar-ne una altra que t’agradi més.

 

Manera sense connexió

 

Si vius en algun lloc on hi ha bastants problemes de connexió o estàs conduint i et quedes sense cobertura, no et preocupis! Spotify Premium et dóna l’oportunitat d’escoltar música sense límits i sense cap mena de connexió!

 

Alta qualitat de so

 

Spotify Premium és perfecte si, per exemple, et dediques a alguna professió que requereixi d’una escolta en grup i amb un volum alt, com podria ser qualsevol docent de ball o de gimnàstica, ja que s’escolta en alta definició i amb una qualitat immillorable.

canciones spotify

Conclusions

 

Per tant, la versió gratuïta està molt bé per a aquells que els agradi tot tipus de música, perquè l’escolta és aleatòria (com passa més o menys en la ràdio), que no pots triar. En canvi, la versió premium és ideal perquè pots escoltar totes les cançons que vulguis i quan vulguis i a més, és clau per a totes aquelles persones que es dediquin a algun sector professional que requereixi la música per a dur a terme la seva tasca, com per exemple, els professors de ball, que bàsicament, sense música, no poden donar les seves classes.

Si t’ha resultat interessant aquest article, no dubtis a deixar-nos un comentari i seguir-nos en les nostres xarxes socials per a més novetats i curiositats del món digital!

Què és Metricool i per a què serveix

Què és Metricool i per a què serveix

Si et dediques al màrqueting digital, ja sabràs què és Metricool, si no ho saps, et convidem que llegeixis aquest article per a descobrir-ho. [Entra] ✅

Tipus de productes publicitaris

Tipus de productes publicitaris

Si et dediques al món del màrqueting i la publicitat, coneix els diferents tipus de productes publicitaris que existeixen! ✅

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.