Blog

Tipus de productes publicitaris

by | 26 juliol 2022 | Curiositats del món digital

Si et dediques al món del màrqueting i la publicitat, t’interessarà al màxim els tipus de productes publicitaris que existeixen i com es classifiquen segons la seva funció. Vols descobrir-los? Continua llegint!

 

productos publicitarios

 

Tipus de productes publicitaris

 

Segurament t’has criat veient anuncis en televisió i escoltant-los per ràdio però ningú t’ha explicat algunes de les seves característiques més interessants. Com es classifiquen? Aquí t’ho expliquem tot!

 

productos

 

Funcionals o tangibles

 

Els productes funcionals o tangibles són els típics de cosmètica, higiene, alimentació o neteja, entre altres. El que vindria a ser, en altres paraules, els productes d’ús quotidià, del dia a dia i en els quals el consumidor inverteix poc temps i diners en la seva compra.

 

D’impuls

 

Els productes d’impuls tenen a veure amb tots aquests que tinguin un cost baix, siguin de poca fidelització i la seva compra sigui esporàdica. És a dir, un bon exemple serien les llaminadures, els caramels, els xiclets, les piles, les barretes energètiques, les revistes o qualsevol complement de moda. (Normalment són aquells que quan vas al supermercat es troben al costat de la caixa, ja que el client compra com a resposta a un impuls o acte reflex.) És a dir, que són els típics articles que quan els veus penses: ai, ho compraré!

 

No buscats

 

Els productes no buscats, tal com mostra el seu nom, són aquells que no són buscats per part del consumidor i el que vindria a ser qualsevol producte estacional o que surti nou en el mercat. La seva presència normalment és limitada en el temps i tenen com a objectiu el fet de crear desig i necessitat d’una cosa fins llavors desconeguda. Per exemple: alguna promoció de Black Friday, de Nadal o alguna edició limitada eventual.

 

 

De consum visible

 

Els productes de consum visible són tots aquells que es compren per a mostrar al món, per a aparentar i per a ensenyar a la societat que anem a la moda i que tenim els recursos econòmics suficients per a poder consumir-los. Normalment, són productes que per a la seva compra es dedica un cert temps. L’exemple perfecte seria un cotxe d’alta gamma, un rellotge, joies, entre altres, i en publicitat vindrien a ser tots aquells anuncis de marques reconegudes. (Dolce & Gabbana, Michael Kors, Rolex, Ferrari, Lamborghini, etc)

 

 

De cost elevat

 

Els productes de cost elevat, com indica la paraula, tenen una mica a veure amb els de consum visible però tendeixen a ser de la llar. Per exemple electrodomèstics, mobles, habitatges, etc. En definitiva, tots aquells productes en els quals es dedica molt temps a comparar, escollir i buscar.

 

 

D’especialitat

 

Els productes d’especialitat són aquells on el consumidor és un expert d’aquest àmbit i inverteix molt temps i diners en aquest. Un bon exemple seria el pàdel, l’esquí, el motociclisme, la fotografia, la música, etc. És a dir, totes aquelles activitats d’oci que van dirigides a un target molt concret. Per això, en els anuncis publicitaris d’aquest àmbit, s’utilitzen paraules específiques de cada sector, que només entenen uns pocs amants d’aquest hobbie.

 

esqui

 

Conclusions

 

Coneixies tot el que t’hem explicat sobre els diferents productes de publicitat que existeixen? Ara ja no aniràs més al supermercat sense saber de quin tipus és cadascun d’ells!

Si t’ha resultat interessant aquest article, no dubtis a deixar un comentari i segueix-nos a les nostres xarxes socials per a no perdre’t cap novetat.

Si tens algun dubte sobre màrqueting digital i publicitat, contacta amb nosaltres.

6 Maneres de transmetre un missatge

6 Maneres de transmetre un missatge

Ets un bon comunicador o t’agradaria ser-ho? Existeixen molts mitjans per a enviar missatges. Descobreix-ho aquí✅

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *