Blog

Tipus d’influencers segons la seva categoria

by | 14 febrer 2022 | Xarxes Socials, Internet

Si vas llegint els nostres articles, ja hauràs vist que l’altre dia vam parlar sobre les diferents categories d’influencers pel que fa a la seva dimensió i nombre de seguidors. No obstant això, avui anem a parlar dels tipus d’influencers, segons categories! (Si encara no has llegit l’article anterior, accedeix aquí per a llegir-lo.)

 

feed de instagram

 

Tipus d’influencers segons categories

 

Els influencers es poden classificar en diferents categories segons la creació de continguts que produeixen i els objectius que assoleixen desitjats pels seguidors. Hi ha moltes àrees que distingeixen als creadors de contingut, com per exemple: la moda, els esports, els viatges, l’humor, la política, l’alimentació saludable, entre altres.

Anem a descobrir-los a continuació!

influencers

 

 

Influencers de moda

L’àmbit de la moda és la temàtica més coneguda en les xarxes socials, ja que posseeix d’un gran nombre de persones que hi destaquen, com per exemple, les espanyoles Maria Pombo (@mariapombo), Marta Lozano (@martalozanop), o Aida Domènech, més coneguda com @dulceida, la qual esdevé ser la influencer amb més reconeixença en l’àmbit espanyol amb més de 3 milions de seguidors. En l’àmbit internacional, seguint en la temàtica de moda, hi trobem a la model i emprenedora italiana Chiara Ferragni (@chiaraferragni) amb 26,3 milions de followers o a les germanes Kardashian, incloses a la llista de persones amb més ingressos gràcies a les xarxes socials.

 

influencers de moda

 

Influencers d’esports

La temàtica dels esports també és una de les més reconegudes a les xarxes socials i normalment, les persones que hi destaquen són els mateixos esportistes professionals d’elit compartint la seva vida més íntima, com seria el cas dels futbolistes Leo Messi (@leomessi) Luis Suárez (@luissuarez9), Cesc Fábregas (@cescf4bregas), o el pilot de moto GP Aleix Espargaró (@aleixespargaro), entre altres. Tanmateix, en el món de l’esport existeix també la categoria d’influencers que s’han convertit en fenòmens coneguts a conseqüència de compartir els seus estils de vida fitness gràcies a les xarxes, com per exemple les catalanes Clàudia Constans (@coconstans), o Patry Jordán (@patryjordan), caracteritzades per dedicar els seus comptes a la creació de diferents rutines d’exercicis i entrenaments per a poder realitzar a casa, com és el cas de Ffitcocohouse o Gym Virtual.

 

influencers de deporte

 

Influencers foodies

Una altra categoria molt coneguda és la de la gastronomia i alimentació, també coneguda amb el nom de foodie, un micro-sector, normalment relacionat amb les pràctiques de cuina i menjar saludable i en el qual s’hi comparteixen receptes culinàries com és el cas en concret, del dietista i nutricionista Carlos Ríos (@carlosriosq), qui es coneix per impartir el concepte de realfooding, és a dir, la difusió d’hàbits saludables a la vegada que motiva als seus seguidors a alimentar-se d’una forma real, allunyada d’aliments processats.

 

foodies

 

Influencers d’humor

Una altra distinció que cal nomenar és la de l’humor, un àmbit que cada cop té més importància i visualització a les xarxes socials gràcies als reconeguts ‘’mems’’, és a dir, imatges amb un to humorístic o irònic que transmeten un missatge amb la finalitat d’entretenir a l’audiència receptora. Molts dels influencers d’aquesta categoria més importants en l’àmbit espanyol es tracten de comptes anònims que es dediquen a compartir continguts d’aquest tipus, com per exemple, Cabronazi (@cabronazi) o, en un àmbit més territorial al Segrià, Postureig de Lleida (@postureiglleida).

 

humor y comedia

 

Conclusions

 

A banda de les ja esmentades, existeixen moltes més categories que poden definir el fenomen de l’influencer. Un fenomen que s’ha consolidat gràcies al fet que amb les xarxes socials tenim l’oportunitat de formar part de la vida d’algú de la forma més íntima que existeix, accedint a la seva vida personal i els gustos que més el caracteritzen.

Si necessites un pressupost per a la gestió i creació de continguts per a les teves xarxes socials, contacta amb nosaltres.

 

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.