Blog

Videonews, el nou format que predomina a les xarxes socials

by | 31 gener 2022 | Internet, Màrqueting Digital

Saps què són les videonotícies o videonews? Si tens xarxes socials hauràs presenciat moltes vegades aquesta nova forma que tenen les empreses per a comunicar a xarxes a través de la combinació de vídeo i text, un dels formats preferits per als més joves pel que fa al consum de continguts a Internet.

 

video

 

Què són les videonews?

 

Les videonotícies o videonews són un tipus de format que serveix per comunicar i transmetre històries i conceptes de manera natural i adaptada a qualsevol dispositiu gràcies a la seva òptima forma de visualització a qualsevol suport. Aquestes peces, que acostumen a ser usades per empreses del sector del periodisme i la informació, també es coneixen com a format Playground ja que va ser el primer portal que va crear aquest tipus de vídeos, i per això són referents en aquest sector.

 

videonew

 

Característiques de les videonews

 

Les videonews, com el seu nom indica, és un format estrella per a les empreses informatives per poder resumir les notícies de manera ràpida i concisa i per no arribar a avorrir l’usuari que les rep.

Anem a descobrir les seves principals característiques!

 

 

Breus i concises

Com hem explicat, les videonews no són extenses, ja que no duren més de 90 segons. Per això és un format molt còmode de visualitzar, i amb què les persones es poden informar ràpidament sense haver de passar molta estona.

 

 

Textos precisos

El text que es posa en aquest tipus de vídeos, és clar i va directe al gra. Dóna informació breu i bàsica, sense saturar les paraules i resumint molt bé allò que es vol transmetre. Aquesta és una bona forma per enganxar a les generacions més joves a consumir contingut informatiu, ja que avui dia és una de les úniques maneres que prefereixen per informar-se.

 

Combinació de text i imatge

Les videonews són molt entretingudes perquè mentre vas llegint la informació que es vol transmetre, van passant imatges i vídeos que tenen molt de sentit en allò que s’informa. Aquí us deixem un exemple.

 

 

Significat propi

Els vídeos i les imatges d’aquest format tenen significat propi i parlen per ells mateixos sense necessitat que els acompanyi el text. És molt important escollir bé el contingut visual que es vol fer servir en aquesta nova forma de transmetre informació perquè mai no sabrem si l’usuari realment es llegirà el text que l’acompanya.

 

Format adaptable

El seu aspecte tendeix a ser quadrat perquè es pugui veure de manera òptima des de qualsevol suport o dispositiu. Per això és un dels formats estrella per als usuaris més joves, ja que acostumen a estar registrats a totes les xarxes i plataformes del moment.

 

Fonts tipogràfiques grans

Per fer més amena i còmoda la lectura, a les videonotícies és típic utilitzar fonts tipogràfiques de mides grans, negretes o colors cridaners per tal de facilitar el moment en què l’usuari està rebent la informació.

 

news

 

Conclusions

 

El format videonews està molt en auge en xarxes socials i és una forma original d’emetre informació d’una manera clara, breu i concisa, destinada a tots aquells usuaris que no volen perdre gaire estona consumint contingut informatiu.

Si en la teva estratègia de comunicació també vols comptar amb aquest còmode format per informar sobre alguna cosa del teu sector, de qualsevol promoció o informació que creguis rellevant per als teus seguidors, no dubtis a fer servir aquest format. Mantindràs al teu client objectiu informat i el més important: entretingut.

Contacta amb nosaltres si necessites assessorament sobre màrqueting digital, xarxes socials, botigues en línia o qualsevol altre dels nostres serveis. T’ajudarem en allò que necessitis!

Si t’ha resultat útil aquest article, no dubtis a deixar un comentari i seguir-nos a les nostres xarxes socials!

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.