Blog

Què és el màrqueting, quins tipus existeixen i perquè el necessites a la teva marca

by | 04 gener 2022 | Màrqueting Digital

Totes les empreses, incloses les més petites, necessiten dur a terme tècniques de màrqueting per a donar a conèixer la seva marca, producte i servei. Sense una estratègia ben implementada, es dificulta el procés per a aconseguir les metes que es proposa el negoci quant a aconseguir tots els beneficis possibles.

El màrqueting és un terme molt ampli, ja que engloba moltes branques. Crear promocions o publicitat sobre productes i serveis, és el sector que potser més coneixem quan ens parlen sobre ‘’màrqueting’’. No obstant això, fins i tot el disseny de l’embalatge o els correus electrònics que s’envien als clients, formen part d’aquest sector. La veritat és que és un àmbit molt interessant!

Anem a descobrir què és el màrqueting i a conèixer alguns dels tipus que existeixen! Amb els exemples que llegiràs, veuràs que ho necessites immediatament a la teva marca.

 

estrategia de marketing

 

Què és el màrqueting

 

Si definim què és el màrqueting, podríem dir que és el conjunt de tècniques, estudis i accions que es duen a terme amb la finalitat de satisfer les necessitats de les persones quant a crear i canviar béns i serveis.

Gràcies al màrqueting s’identifiquen desitjos i necessitats dels clients potencials d’una empresa, se les defineix i s’intenta satisfer-les amb la finalitat d’acabar atribuint beneficis tant per a la marca com per al consumidor. Per aquesta raó cada vegada són més les empreses que compten amb el màrqueting per a arribar als seus objectius de la forma més òptima possible per a poder aconseguir les metes que es proposen.

A continuació descobriràs alguns dels tipus que existeixen:

 

que es el marketing

 

 

5 Tipus de màrqueting que existeixen

 

Existeixen infinits tipus de màrqueting que es poden implementar de moltes formes diferents, però a continuació, et mostrarem 5 d’ells:

 

1. Màrqueting digital

En l’actualitat, és fonamental que les empreses comptin amb el màrqueting digital per a poder estar a l’altura dels temps que vivim. Les persones (i per tant, els clients) consumeixen Internet la major part del dia i això fa que es deixin una mica de costat els mitjans tradicionals destinats a difondre publicitat i informació, tal com seria la ràdio, la televisió o el diari. La introducció massiva del fenomen d’Internet ha provocat que el màrqueting digital sigui clau per a compartir tota aquella informació que es desitgi d’una forma ràpida i directa.

Dins del màrqueting digital, entren diferents tècniques com el SEO (que podeu descobrir els seus beneficis fent clic aquí) , el SEM, el Social Media Màrqueting o l’Email Màrqueting, conceptes que descobrirem a continuació.

 

2. Email Màrqueting

Si tens correu electrònic segur que hauràs rebut més de dues vegades publicitat i promocions provinents de l’email màrqueting. Aquesta és una de les eines més eficaces en el moment d’aproximar-se al consumidor, ja que aquest pot accedir de manera directa al teu lloc web sol fent clic a algun dels enllaços que rebi en els correus de la teva marca. A més, aquesta tècnica és molt important per a l’empresa perquè es poden crear segmentacions de persones per a enviar-los missatges personalitzats i es podrà mesurar i analitzar qualsevol acció que realitzi el client en funció de si ha fet clic, si ha accedit al teu lloc web, entre altres) Per a saber una mica més sobre màrqueting digital, no et perdis aquest article.

 

3. Màrqueting de Xarxes Socials

El màrqueting de xarxes socials (també conegut com a ‘’Social Media Màrqueting’’) és una de les tècniques més importants avui dia. Internet i el gran nombre de persones que estan registrades en qualsevol de les xarxes més actuals (com Linkedin, Instagram, Facebook o Twitter) fan que les empreses tinguin la necessitat de comptar amb elles com a tècnica per a desenvolupar la seva estratègia i per a poder arribar a més visibilitat i clients potencials.

 

4. Màrqueting de continguts

El màrqueting de continguts és una estratègia que té la finalitat de crear contingut per a poder cridar l’atenció i atreure al teu públic objectiu animant-lo al fet que acabi consumint la teva marca i perquè tingui una bona percepció sobre ella gràcies a la informació que li transmets. Això es pot realitzar a través de blogs, vídeos, infografies, ebooks, correus electrònics, xarxes socials, webinars, entre altres.

 

5. Màrqueting de cerques (SEM)

Si has sentit alguna cosa sobre SEO i SEM, el màrqueting de cerques va directament relacionat amb la tècnica SEM (Search Engine Optimization). Es refereix als anuncis que apareixen dins dels cercadors de cerca com Google. Per a saber una mica més sobre SEO i SEM, entra aquí.

 

màrqueting

 

Conclusions

 

Ara que ja coneixes alguns tipus de màrqueting, quin creus que s’adaptaria millor al teu negoci? Has de pensar en els objectius principals que tens per a definir quines són les millors tècniques i estratègies per a tu i per als teus clients.

La millor estratègia que ha de seguir tot negoci és estudiar prèviament la competència per a detectar i avaluar noves oportunitats. Segons les conclusions a les quals s’arriben, es desenvoluparà una estratègia o una altra, en funció del missatge que es vulgui transmetre i de les característiques del client potencial, per a poder atreure’l i fer que es converteixi en consumidor.

Un bon professional del màrqueting sempre t’ajudarà a pensar i buscar les tècniques que són tendència per a poder adaptar-les segons els teus objectius, perquè puguis aconseguir els màxims beneficis.

Si no saps per on començar, contacta amb nosaltres. Buscarem l’estratègia que millor s’adapti a tu.

Si t’ha agradat aquest article, no dubtis a deixar comentaris i seguir-nos en les nostres xarxes socials per a no perdre’t cap novetat!

 

0 comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.